Заплахи

Теленор предупреждава за опити за измама чрез фишинг

Александър Главчев

Теленор предупреждава за зачестили опити за фишинг измами за събиране на лични данни на клиенти на оператора чрез фалшиви сайтове и писма по електронна поща, в които се използват името и логото на компанията.

От телекома предприемат необходимите действия за преустановяването на тези опити за измама и съдейства на компетентните органи за разкриване на извършителите.

Също така, Теленор съветва своите клиенти внимателно да четат съдържанието на тези писма и да не предоставят лична информация на непроверени източници. В случай на получаване на съмнителни мейли, компанията ги съветва да не се предоверяват на наличието на познати търговски марки и лога и да не се поддават на призиви към прибързани действия, подкрепени с обещания за награди или заплахи.

Клиентите на оператора могат да проверят достоверността на линковете в писмото на компютър чрез поставяне на курсора на мишката върху тях, което ще покаже истинския адрес на линка. Явни правописни и граматически грешки са също един от белезите на зловредните съобщения. Подчертава се, че в случай на съмнение, клиентите в никакъв случай не бива да отварят прикачени файлове.

Информация за всички промоции и игри, организирани от Теленор, може да се намери на официалния сайт на Теленор - telenor.bg.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X