Заплахи

Хакери удариха платформите на БТВ Медиа Груп

Иван Гайдаров

"Обръщаме се към Вас, за да ви информираме, че външно трето лице е осъществило неправомерен достъп до нашите системи и е получило определени видове лична информация. Може да са засегнати и ваши лични данни, които сте ни предоставили при регистрацията си на някоя от нашите интернет страници или при регистрация за нашата услуга Voyo на voyo.bg".

Това съобщение разпратиха от БТВ Медиа Груп в четвъртък, като съветват потребителите да вземат нужните предпазни мерки - своевременна промяна на входните им данни - въпреки че "незабавно предприехме мерки за ограничаване на случилото се".

В съобщените си от медийната група са категорични, че потребителските пароли са криптирани, а в базата данни на компанията не се съхраняват никакви идентификационни данни за плащане (номер на банкова сметка, титуляр, информация за кредитни/дебитни карти, банкови разплащания и др.) и никаква чувствителна информация, "поради което такива данни не са засегнати от нерегламентирания достъп до нашите потребителски бази данни".

"Препоръчваме своевременно да промените паролата си за достъп до вашия Voyo или интернет профил. Ако използвате паролата си и за други интернет сайтове, препоръчваме да промените паролата си и на тях.
Може да предприемете допълнителни мерки за защита. Подобни мерки включват отдаване на специално внимание на съмнителни имейли, обаждания или друга комуникация от трети непознати лица. Това могат да бъдат фишинг измами, представящи се като изходящи от достоверен източник, целящи получаване на лична и/или финансова информация от атакуваното лице", акцентират още от БТВ Медиа Груп.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X