Заплахи

Теленор предупреди, че хакери пробват да влязат в профили на MyTelenor

Владимир Владков

Напоследък се забелязва зачестяване на опитите за измама чрез придобиване на нерегламентиран достъп до профили на наши потребители в приложението MyTelenor, заявиха от българския мобилен оператор.

Според компанията, измамниците използвали различни претексти, за да подмамят клиенти на оператора да им предоставят еднократни ПИН или парола за достъп до приложението MyTelenor. От Теленор напомнят, че клиентите в никакъв случай не трябва да предоставят на трети лица еднократни кодове или своята парола за приложението MyTelenor, защото това може им нанесе значителни щети.

От Теленор обясняват, че в правилата за използване на приложението MyTelenor е записано, че компанията "никога не иска от своите клиенти да предоставят кодове или парола за достъп до MyTelenor", разбира се, извън самото приложение. "Обаждане от непознат или съмнителен източник с искане за предоставяне на такъв код или парола, независимо под какъв претекст, е сигурен знак за измама. Потребителите трябва да откажат предоставянето на кода или паролата и да информират Теленор", допълват от телекома и препращат към съветите за допълнителна сигурност.

От компанията са предприели вече необходимите действия за преустановяването на тези опити за измама, като съдейства и на компетентните органи за разкриване на извършителите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X