Бизнес

АtScale отбеляза 125% скок в продажбите

Иван Гайдаров

AtScale, един от най-новите работодатели в българския IT сектор, отбелязва безпрецедентен ръст на продажбите от 125% само за първото тримесечие на 2019 г. Впечатляващите резултати бяха обявени заедно с анонсирането на най-новата версия на софтуера на американската компания – AtScale – 2019.1.

"Цифрите казват всичко – за продукта ни, за екипите ни, които стоят зад него в София, Сан Матео и Бостън, за нуждите на бизнеса от това, което създаваме. Щастлив съм, че затвърждаваме първата си позиция в предлагането на интелигентни решения в сферата на оперативните и бизнес анализи", заяви вицепрезидентът и генерален мениджър на компанията за Европа, Момчил Михайлов.

Добрите новини за AtScale идват само три месеца след последния ъпдейт през март, когато компанията за виртуализацията на хранилища за данни съобщи, че за версията AtScale 7.4 си партнира с облачния гигант Snowflake. След интеграцията с облачното хранилище, сега AtScale 2019.1 дава възможност на клиентите си да модернизират своите оперативни и бизнес данни, като ги интегрират не само в локални, но и в хибридни и мултиоблачни хранилища.

"Зад AtScale и нашия подход към модернизиране на корпоративното хранилище стои невероятен импулс. Непрекъснатите ни иновации са ненадминати и са насочени изцяло към даването на възможност на най-големите компании в света да модернизират смело архитектурите си и бъдещите си инвестиции в аналитичните данни чрез всяко приложение за бизнес интелиджънс или изкуствен интелект", коментира Крис Линч, главен изпълнителен директор на AtScale.

Последните подобрения включват внедряването на директна MDX връзка с Microsoft Power BI, поддръжка на Teradata и PostgreSQL хранилища за данни, SDK за ускорено включване на нови корпоративни платформи за данни и разширени възможности за изпълнение на заявки и конфигуриране на сигурност.

"Модернизацията на архитектурата на данни е основен двигател на бизнеса на нашите клиенти и основният ни фокус е да им помогнем да се модернизират без да нарушават критични бизнес функции и операции. Най-новото издание 2019.1 ще ни помогне да останем верни на тази мисия, като адресираме предизвикателствата, свързани с мигрирането от локалното хранилище към облака, на RDBMS към Hadoop и досегашните подходи за бизнес анализи към по-съвременни решения", посочва от своя страна главният технологичен директор на AtScale, Матю Беърд.

AtScale продължава успешната серия активности след като в края на 2018 г. затвори преговори за финансиране с Morgan Stanley за 50 милиона долара. Половината от тях мениджмънтът обяви, че ще бъдат вложени в българския офис на компанията, който заработи през януари 2019 г. и продължава активно да набира кадри.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X