Устройства За Достъп

Huawei представи сгъваем смартфон за $3000

Владимир Владков

Huawei представи свой сгъваем флагман за китайския пазар, Mate X2, а изпълнителният директор на Consumer Business Group Ричард Ю разкри, че версията за смартфони на HarmonyOS ще започне да се предлага през април.

Huawei Mate X2 разполага с 8.01-инчов дисплей в разгънат вид, а предният екран е 6.45-инча. Компанията твърди, че вътрешният дисплей е проектиран така, че да предлага минимални отблясъци и подобрено изживяване при четене.

В допълнение към подобренията на екрана в сравнение с предишния сгъваем Mate X, Ю посочи и подобрения в технологията на пантите, за да направи телефона по-плосък в сгъваем вид.

Устройството използва чипсета Kirin 9000, включващ "най-мощния 5G модем в света", по думите на Ю, както и "върхови" камери и системи за изображения.

Huawei представи сгъваем смартфон за 00

© Huawei


Той ще се предлага с две опции за паметта: версия с 256 GB, струваща 17 999 юана ($2784) и модел с 512 GB на цена 18 999 юана. И двете се предлагат в четири цветови варианта и ще бъдат налични в Китай от 25 февруари.

Ю отбеляза, че Huawei, която е била затруднена от проблеми с веригите за доставки, причинени от продължаващите санкции на САЩ, е "запазила достатъчно производствен капацитет", за да направи устройството достъпно, и "увеличава производството всяка седмица и всеки месец". "Надявам се всеки потребител, който обича този сгъваем телефон, да получи такъв на достъпна цена" заяви Ю.

Ю каза, че "2020 е била изключителна и предизвикателна година за Huawei". "Оказахме се едновременно нападнати от пандемията Covid-19 и втория и третия кръг от американските санкции, което създаде големи трудности за нашите бизнес операции и ежедневната ни работа", каза той. Ю отбеляза отчете солидната подкрепа от страна на партньори и потребители, заедно с продължаващите научноизследователски и развойни дейности.

Американските ограничения са попречили и на достъпа до операционната система Android на Google, ускорявайки усилията за създаване на собствена алтернатива HarmonyOS. Ю каза, че собствениците на нейните флагмански телефони ще имат достъп до новата система през април, като купувачите на новия Mate X2 ще са сред първите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X