Устройства За Достъп

Motorola обогати серията Moto g с още два модела - g30 и g10

Владимир Владков

Подобрени четворни камери и изключително издръжлива батерия е вградила Motorola в новите си модели от среден клас в серията moto g. Устройствата moto g30 и moto g10 разчитат на процесорите на Qualcomm - съответно Snapdragon 662 и Snapdragon 460, а фотографските възможности са подкрепени от технологията Quad Pixel, която осигурява 4 пъти по-високата чувствителност към светлина.

Мoto g30 разполага с до 6 GB RAM памет и 64 MPx четворна камера с ултрависока разделителна способност. Тя съчетава 118-градусов ултраширокоъгълен обектив, който "събира" 4 пъти повече информация в кадъра в сравнение със стандартния 78º обектив. Камерата Macro Vision осигурява 4-кратно приближение за улавяне на повече детайли, а с помощта на сензора за дълбочина можете да замъглите фона на своите снимки с регулируемата степен на разфокусиране. Предната селфи камера е с резолюция 13 MPx.

Дисплеят на Moto g30 e 6.5" Max Vision HD+ с до 90Hz честота на опресняване, а пространството за съхранение е увеличено до 128GB, но освен това има слот за microSD карта, разпознаващ карти с капацитет до 512GB. Батерията също е с впечатляващ капацитет от 5000 mAh, като тя осигурява до два дни захранване с едно зареждане, а технологията TurboPower™ 20 осигурява до 12 часа енергия само за 20 минути зареждане.

Motorola обогати серията Moto g с още два модела - g30 и g10

Четворната камера в Moto g10 e 48 MPx и също разполага с технологията Quad Pixel и режима Night Vision. И в този модел батерията е 5000 mAh, но вградената памет за съхранение е 64GB. Допълнително можете да използвате още 512GB с microSD карта.

Освен хардуерните подобрения Motorla предлага и редица софтуерни инструменти, изградени на базата на Android. "Те помагат на потребителите да персонализират настройките за музика, видео, игри и теми. В допълнение към любими жестове като включване на фенерчето със замахване или пускане на камерата посредством извиване на китката, сега телефоните предлагат новата опция за разделяне на екрана на две чрез приплъзване. Гледайте видео и чатете с приятели едновременно или работете по различни таблици и документи по едно и също време", обясняват от Motorola.

Moto g10 ще се появи на българския пазар в сив цвят (Aurora Grey) на цена от 299 лв. при свободна продажба, а при мобилните оператори цената ще зависи от договорения месечен абонамент. Вторият нов телефон от среден клас moto g30 ще бъде наличен в България в цвят "тъмно перлено" на цена от 389 лева за версията с 6GB RAM и 128 GB капацитет за съхранение.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X