Устройства За Достъп

Motorola със съвети за удължаване живота на батерията на смартфона

Александър Главчев

Животът на батерията остава един от най-важните критерии за потребителите на мобилни устройства, паралелно с тенденциите за създаване на все по-големи екрани, по-висока разделителна способност и значително подобрени камери. Изборът на телефон на база капацитета на батерията е интелигентен избор, но има някои настройки, които могат да се направят, за да се удължи живота на батерията на настоящия смартфон, считат от Motorola.

Регулирането на нивото на яркост на екрана, редовното актуализиране на операционната система, промяната на определени настройки и избор на телефон с голяма батерия са ключови начини, по които потребителите на телефони могат да извлекат максимума от живота на батерията.


Регулиране на подсветката на екрана

Чрез правилното регулиране на подсветката на екрана може значително да удължите живота на батерията, но най-добре би било да изберете телефон, който има автоматично регулиране на яркостта на дисплея.

Регулирането на яркостта на екрана спрямо светлината наоколо може да окаже голямо влияние върху батерията. В допълнение, съкращаването на времето, необходимо на екрана да се изключи, когато не използвате телефона, също подобрява живота на батерията и може да предотврати случайно активиране на приложения с докосване.


Поддържайте телефона си "чист" и актуализиран

Редовното актуализиране на софтуера, инсталиран на устройството, е много важно, тъй като позволява да получавате най-новите функции, удължен живот на батерията, подобрена производителност и подобрения в сигурността.

Според компанията, потребителите на смартфони трябва редовно да проверяват приложенията, които са инсталирали на телефона си, тъй като много хора консумират интернет и телефонни ресурси във фонов режим и могат допълнително да изтощават батерията.

Всеки, който е загрижен за живота на батерията, трябва да изтегля само приложения, които ще използва безопасно. Много приложения консумират интернет, когато не ги използвате, и следователно черпят от ресурса на батерията.

Смартфони, които се предлагат с проверени и признати операционни системи и не ползват двойни приложения също улесняват оптимизирането на батерията, като инсталират приложения, които са важни за вас, а не за производителя на телефона.


Регулирайте настройките

Повечето устройства имат специални настройки за функционалност, които можете да активирате и удължите живота на батерията.

Включете настройката за пестене на батерията: Когато капацитетът на батерията спадне до 15%-5%, телефонът автоматично намалява използването на батерията при изпращане на данни и синхронизиране на приложения. Това включва ограничаване на вибрациите на допир, обаждания и аларми, както и намаляване на ресурсите, използвани за графика и обработка. Може да активирате опцията и ръчно, когато знаете че няма да можете да заредите смартфона си по-дълго време.

Изключете GPS, WiFi и Bluetooth: Изключете тези опции, когато не ги използвате, за да спестите живота на батерията, която консумира наличност на мрежата и сила на сигнала, които те използват постоянно във фонов режим.

Обмислете и за закупуване на устройство с по-голям капацитет на батерията. Ако сте изпробвали всички тези съвети и те не са дали желаните резултати, може би е време да закупите устройство с по-голям капацитет на батерията. Важно е да се отбележи, че технологията непрекъснато напредва и това е много вярно за батериите и технологиите за зареждане. Един от най-важните приоритети за Motorola е животът на батерията и затова устройства Motorola съставляват повече от 40% от телефоните в списъка на смартфоните с батерии, които издържат най-дълго през 2020 година.

От Motorola дават за пример модел собствения си модела g9 Power, който е с батерия с капацитет 6000 mAh - най-голямата досега в смартфон на компанията. Моделът дава до 60 часа употреба с едно зареждане.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X