Устройства За Достъп

Колко струва iPhone 12 по света

Александър Главчев

Във вторник Apple представи своето ново поколение смартфони. Устройствата от серията iPhone 12 официално ще се появят на пазара на 23 октомври, като преди това ще се появи възможност за предварителна поръчка. Новостите тази година включват интегриране на 5G възможности, по-бърз процесор, подобрени камери и т.н. iPhone 12 идва в стандартен и мини формат, като са налице и две про версии, като флагманът носи името Pro Max и ще бъде пуснат в продажба в началото на ноември.

В САЩ iPhone 12 ще се предлага на цени, започващи от 33 долара на месец при двугодишен договор, отчита анализаторската компания Statista. Цената на стандартния модел без договор (пак е СЩ) е 943 долара, а iPhone 12 Pro струва 1071 долара. Известно е, че цените на продуктите на Apple могат да се различават драстично в различните страни. От Statista публикуваха интересно сравнение на цените на новите устройства в различни страни.

От графиката долу се вижда, че индийските клиенти плащат много по-висока цена за същите устройства. Там базовият модел струва 1100 щатски долара, а про версията - цели 1636. Според анализаторите ако цените на iPhone 11 във Великобритания и Русия са били едни от най-високите в света, то при новите модели исканите там суми са сред ниските - поне в сравнение със споменатия рекордьор.

Колко струва iPhone 12 по света

У нас обикновено цените на устройстватата на Apple са около европейските. Според френския сайт на Apple цените на iPhone mini започват от 809 евро, а на стандартния модел - от 909 евро. iPhone 12 Pro струва от 1159 евро, а Pro Max версията - от 1259 евро. По всяка вероятност в България цените също ще са в този диапазон.

Редно е да се отбележи, че тази година устройствата на Apple се доставят без зарядни устройства, така че голяма част клиентите на марката ще трябва да платят допълнително. Дори да имате по-стар iPhone обаче не е сигурно че ще можете да ползвате неговото зарядно с iPhone 12. Кабелът, идващ в комплект с последните устройства, е с USB-C конектор, а такива адаптори се доставят само с iPhone 11.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X