Устройства За Достъп

Apple представи iPhone 12 с поддръжка на 5G мрежи

Александър Главчев

Apple представи официално четири нови смартфона в централата си в Купертино, САЩ. Събитието бе излъчено на уебсайта на компанията.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук започна презентацията, като обяви HomePod Mini, мини версия на домашния високоговорител HomePod. Според компанията колонката ще бъде дълбоко интегрирана с iPhone: тя ще може да "чете на глас" или изпраща съобщения, да се преглеждат нотификации. Налице е функция за откриване на самия смартфон.

След това Кук представи iPhone 12 с поддръжка за мрежи от пето поколение. Дисплеят на устройството е 6,1-инчов, но размерите му са намалени с15% благодарение на свитите рамки. Разделителната му способност е два пъти по-голяма от тази на предишните модели. Екрабът е оборудван с керамична защита Shield, благодарение на която устройството е много по-добре защитено от удари.

iPhone 12 идва с новия чип A14 Bionic, за който Apple твърди, че е 50% по-бърз от всеки друг смартфон. Новият модел получи две 12-мегапикселови камери, основна и широкоъгълна.

Новост са магните MagSafe, чрез които потребителите можат да прикачите различни аксесоари към iPhone 12, включително безжични зарядни.

Анонсиран бе и iPhone 12 Mini с 5,4-инчов дисплей, като iPhone 8. И тук устройството е по-малки поради намаляването на рамките около дисплея. Останалите два модела iPhone 12 Pro и iPhone Pro Max, имат тройни камери. Първият има 6,1-инчов дисплей, а вторият, който е и флагманът на серията, е с 6,7-инчов.

В iPhone 12 Pro устроствата компанията е интегрирала LiDAR - сензор, който определя разстоянието до обектите и изгражда триизмерно изображение на стаята, в която се намира смартфонът. Това предоставя широки възможности за приложения за виртуална реалност. Също така лидарът е в състояние да "вижда" на тъмно, което ще подобри фокусирането при по-слаба осветеност.

От Apple подчертават, че дисплеят на iPhone Pro Max, е най-големият дисплей при смартфоните на компанията до момента.

iPhone 12 и 12 Pro се очакват на пазара на 23 октомври, a iPhone 12 Pro Max и 12 Mini - на 13 ноември.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X