Устройства За Достъп

Apple ще представи четири смартфона тази есен

Александър Главчев

Онлайн магазинът Tmall започна да приема предварителни поръчки за смартфона iPhone 12 Pro Max и публикува негови висококачествени изображения. Очаква се самата Apple да започне да приема поръчки на 16 октомври, а продажбите да стартират от 23-ти.

Информацията потвърждава досегашните слухове, че новият мобилен флагман на компанията ще със сходен дизайн с iPhone 4. Най-забелязващата се промяна във визията се диктува от вертикалните странични рамки, които няма да са заоблени, като в досегашните модели.

Дизайнът на предния панел не се вижда на изображенията, но по всяка вероятност Apple ще продължи традицията, започната с iPhone X. При него тънките рамки от всички страни около екрана принудиха компанията да помести сензорите за системата за лицево разпознаване в характерния прорез, който след това бе изкопиран от огромна част от смартфон индустрията. Дизайнът на модула с камерите на гърба пък представлява доразвиване на визията от миналата година, при която оптичните елементи са разположени в квадрат. Новост тук е добавеният допълнителен спомагателен сензор - по всяка вероятност лидар, като в таблета iPad Pro 2020.

По предварителни компанията ще покаже още три смартфона - Phone 12 mini, iPhone 12 и iPhone 12 Pro. Според наличната към момента информация цените им ще започват от съответно 650, 750 и 1000 долара (в САЩ). Флагманът пък ще струва между 1100 и 1400 долара в зависимост от обема на вградената памет.

Редно е да се допълни, че освен че ще увеличи цените на новите си смартфони, Apple намали и съдържанието на техни комплекти. В кутиите заедно с устройствата няма да се присъстват слушалки и зарядни устройства - новите потребители ще трябва да си ги закупят отделно.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X