Устройства За Достъп

Иновативният Motorola razr 5G дебютира и в България

Владимир Владков

Motorola направи революция в мобилната индустрия през 2004 г., когато представи първия телефон от серията Razr. Въпреки че модата на сгъваемите телефони тип "мида" поотмина, този телефон успя да запази много от феновете на марката, а през тази година благодарение на иновативната технология за сгъване и на екрана компанията успя да се отличи на иначе твърде наситения пазар на флагмански смартфони. И въпреки някои слаби оценки за първия сгъваем екран в Razr, инженерите на Motorola се потрудиха "здраво", за да изчистят някои проблеми с пантите. Всъщност подобренията на дизайна и функционалностите са направени след задълбочена анкета сред потребителите, които са дали своите предложения и забележки.

Bлaдимиp Beлĸoв, търговски директор на Моtоrоlа Mobility зa Бългapия и Maĸeдoния

© Владимир Владков

Bлaдимиp Beлĸoв, търговски директор на Моtоrоlа Mobility зa Бългapия и Maĸeдoния


Анкетираните на живо над 1000 човека, фенове на Razr V3 още от 2006 г., са пожелали в новия модел да има 5G връзка, обясни Bлaдимиp Beлĸoв, търговски директор на Моtоrоlа зa Бългapия и Maĸeдoния. Сред най-желаните екстри в новия си смартфон анкетираните са посочили супер камера (35%), по-бързо зареждане (58 на сто), по-мощен процесор (47%), както и сгъваем дисплей (48 на сто). Около 19% са поискали телефонът им да разполага с повече памет, а 19% ще разчитат на вградения изкуствен интелект.

Иновативният Motorola razr 5G дебютира и в България

© Владимир Владков


Всички тези иновации са внедрени в новия Razr 5G, който не само осигурява 5G свързаност (разбира се, на пазари, на които тези мрежи работят), но и подобрява значително усещането от работата с двата екрана. Мощният процесор Qualcomm Snapdragon 765G разчита на 4 антени, вградени в корпуса по такъв начин, че да да се намали размера на устройството. Телефонът определено е красив и в разгънато, и в сгънато състояние, с извито стъкло и алуминиев корпус с тънка рамка около дисплея. Той наистина прилича на мида и се отличава от останалите сгъваеми телефони, появили се през тази година.

Иновативният Motorola razr 5G дебютира и в България

© Владимир Владков


Подобрените система на пантите осигуряват безшумно и в същото време предпазващо дисплея многократно сгъване и разгъване. Самият дисплей се състои от 5 слоя, проектирани от инженерите на Motorola по такъв начин, че се сгъват и разгъват в абсолютен синхрон чрез иновативната шарнирна система, а същевременно са достатъчно издръжливи, за да се използват спокойно от потребителите. Освен това е използван водоотблъскващ дизайн, като системата на сгъване и самият дисплей са обработени с материали, осигуряващи защита срещу пръски, дъжд и неволно разливане. Всъщност стрес тестовете на устройството, включително на многократно сгъване/разгъване, падане, намокряне и др., показват, че системата на дисплея може спокойно да издържи поне 200 000 сгъвания и разгъвания. Това означава, че запалените потребители на устройството, които обикновено изпълняват тези операции по 100 пъти на ден, ще разполагат с поне 5 години работа, преди да се сблъскат с някакъв проблем (ако изобщо се появи такъв).

Иновативният Motorola razr 5G дебютира и в България

Всъщност вторият дисплей Quick View на Motorola razr 5G прави излишно непрекъснатото разгъване на телефона за най-масовите операции, включително изпращане на съобщения, провеждате на гласови и видео разговори, снимане със селфи камерата, и др.
Дисплеят Quick View осигурява не само информация, а и предоставя инструменти за жестов контрол. На външния екран е достъпна и клавиатура за бързо писане, а можете и да продиктувате съобщението си чрез функцията speech-to-text.

В България Motorola razr 5G ще се появи на цена от 2999 лева.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X