Устройства За Достъп

Xiaomi планира да пусне камера, скрита зад дисплея

Владимир Владков

Xiaomi разкри плановете си да представи скрита под екрана предна камера в смартфоните през 2021 г. като част от модерните функции, които да стимулират продажбите на високия клас устройства.

Компанията "открехна капака" и показа част от разработките на дизайна с камера под екрана още в средата на 2019 г., когато бяха описани редица предизвикателства пред качеството на екрана.

В изявление на китайския производител в Twitter сега се обяснява, че инженерите успяват да поддържат "яркостта, цветовата гама и точността на цветовете" на тази част от дисплея, който е над камерата, без да се намаляват възможностите на модула.

Тя каза още, подходът скрива изцяло предната камера, без да се нарушава ефектът дисплей от ръб до ръб. Xiaomi свързва функцията със стремежа за засилване на позициите на пазара на премиум смартфони, като заяви, че уникалните технологии ще позиционират нейните устройства сред най-високия клас модели.

Тази седмица производителят обяви, че нейните доставки на смартфони от този клас с цена над €300 са се увеличили, като продадените за второто тримесечие бройки са скочили с 99.2 на сто спрямо същия период на миналата 2019 г.

ZTE също смята да навлезе на този пазар, като няколко публикации вече обявиха, че нейният 5G смартфон Axon 20 ще разполага с камера под екрана и ще се появи на пазара на 1 септември. Другият китайски конкурент Oppo пък показа прототип на подобно устройство през декември 2019 г.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X