Устройства За Достъп

Новата 5G платформа на Qualcomm осигурява по-достъпни устройства

Владимир Владков

Новата 5G платформа на Qualcomm осигурява по-достъпни устройства

Qualcomm създаде нова мобилна 5G платформа - Snapdragon 690, която ще осигури 5G изживяване на много повече потребители по целия свят. Тя ще позволи на ОЕМ производителите да пуснат на пазара по-достъпни ценово устройства, които да поддържат услуги като вграден изкуствен интелект и по-модерни развлечения, включително мобилни геймърски изживявания на множество играчи и 4K HDR стрийминг, като и 120 Hz дисплеи. Първите смартфони с тази платформа ще се появят в магазините през втората половина на 2020 г.

"Snapdragon 690 се присъединява към 5G чиповете на Qualcomm от сериите 800 и 700, разширявайки своето предложение, така че 5G да може се използва и при по-ниски ценови нива. Новата платформа несъмнено ще позволи на OEM производителите да се разширят своето портфолио от 5G смартфони, осигурявайки по-изгодни продукти, които ще стимулират разпространението и значително ще увеличат пазара за 5G смартфони", коментират от ABI Research.

С очаквания засилен спад на цените на 5G смартфони през 2020 г., стимулиран от наличието на по-евтини компоненти, но и от ценовата политика на доставчиците на чипсети, потребителите ще имат желание да изпробват тези нови 5G мобилни изживявания, допълват анализаторите. Новата платформа на Qualcomm ще се комбинира с други решения, които ще помогнат за обслужването на това търсене, след като пазарите започват да излизат от блокирането заради COVID-19. Това несъмнено е добра новина за промяна на цикъла за подмяна на смартфоните и за миграция към новата технология в краткосрочен план.

Пазарът на 5G модели от висок клас обаче бързо се насища и разчита предимно на предложенията за подмяна на апаратите, осигурени от операторите. Доставчиците, които са по-добре подготвени да коригират портфолиото си и се насочат към 5G сегментите с ниска и средна цена, както и с ценово конкурентоспособни модели за бързоразвиващи се нововъзникващи пазари, ще извлекат жизненоважни приходи и добри маржове за печалба, смятат от ABI Research.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X