Устройства За Достъп

Рязък скок в доставките на 5G смартфони

Иван Гайдаров

Доставките на 5G смартфони през Q1 2020 надминават тези през цялата 2019 г., като китайският пазар е в основата на търсенето, сочат последните данни на Strategy Analytics.

От изследователската компания изчисляват, че през тримесечието са били доставени 24,1 милиона бройки, в сравнение с 18,7 милиона през цялата 2019 г. Китай се очертава като лидер по отношение на търсенето, въпреки ефектите на Covid-19, следван от Южна Корея, САЩ и Европа.

Нийл Маустън, изпълнителен директор на Strategy Analytics, коментира, че търсенето в Китай отразява "скоростта, с която китайските оператори разгръщат 5G мрежите си", а успехът на страната става още по-голям на фона на блокадата в големи части от страната заради пандемията.

"Докато Китай продължава да засилва икономическата си активност, очакваме доставките на 5G на този пазар да продължат сериозно да се разширят през 2020 г.", добави той.

Доставчици

Samsung заема първото място с 8.3 милиона доставени бройки, което им отрежда 34.4 на сто пазарен дял. Huawei, заедно с подмарката си Honor, също държи значителна част от пазара - 33,2% - и 8 милиона доставени бройки.

Челната петица се допълва от китайските играчи Vivo, Xiaomi и Oppo, които са доставили съответно 2,9 милиона, 2,5 милиона и 1,2 милиона единици.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X