Устройства За Достъп

Apple готви четири нови таблета?

Computer World

Тази година Apple може да представи два нови таблета iPad Pro, всеки с по две модификации. Това може да се заключи от изтекла информация - ръководство за потребителя на китайски, което се оказа качено на официалния сайт на компанията. Въпросният документ бързо бе свален и вече не е достъпен.

В него се описват четири модела с индекси: A2228, A2229, A2231 и A2233. За съществуването на първия стана ясно още миналото лято, когато устройство с такъв индекс бе добавено в базата на Еразийската икономическа комисия (EEC). Все пак обаче до момента ткъв модел не е пуснат в продажба.

Споменатите устройства на Apple представляват два базови таблета, всеки с по две модификации. Основните разлики са в размерите заради използваните екрани. Единият таблет е с 11-ичнов екран, а вторият - с 12,9-инчов. И за двата за подготвени варианти без поддръжка на мобилни мрежи, благодарение на което сумарният брой модели достига четири.

Засега не е ясно дали новите iPad Pro предложения ще поддържат 5G модули. Миналата година Apple купи част от бизнеса с модеми на Intel, където се водят разработки на такива компоненти. Анализаторът Мин-Чи Куо, известен със своите точни прогнози за продукцията на Apple, обяви, че първите подобни продукти на компанията ще бъдат смартфони и ще видят бял свят през есента на 2020 г.

Според същия анализатор новите iPad Pro може да станат първите модели на Apple, оборудвани с mini-LED екрани вместо сега използваните IPS такива.

Не е ясно кога описваните устройства ще бъдат представени официално. Очакваше се този месец Apple да проведе събитие, на което да бъде представен бюджетен iPhone 9. Събитието обаче е отменено заради настоящата пандемия от коронавирус, като същият е довел и до срив в плановете за производство на устройството. Възможно е датата на пускането им в продажба да е пренесена за втората половина на годината.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X