Устройства За Достъп

Поделение на BASF си сътрудничи с Qualcomm за лицевото разпознаване

Владимир Владков

Новата технология "Skin Sensing" предпазва от отключване чрез маски, снимки и 3D обекти

Патентована технология за засичане на "жива кожа" на германската компания trinamiX, поделение на гиганта BASF, ще бъде използвана от Qualcomm в мобилни устройства за подобряване на възможностите им за лицево разпознаване. Сътрудничеството се осъществява по програмата на Qualcomm Software Accelerator Program.

В резултат OEM клиентите на производителя на чипове ще могат да използват технологията Beam Profile Analysis, която извлича 3 различни потока от данни от една камера - 2D IR изображение, 3D дълбочинна карта и уникално класифициране на материала.

Чрез този подход е възможно съчетаване на стандартните алгоритми за лицево разпознаване на всеки външен разработчик с уникалната способност за усещане на "жива кожа". Според германските разработчици, това ще премахне възможността да бъде "измамен" телефона и той да бъде отключен чрез маска, висококачествена снимка или дори 3D рендирано копие на лицевите характеристики на притежателя на телефона. Технологията на trinamiX може да бъде използвана за лицево разпознаване в редица устройства - от смартфони до лаптопи, както и за защита на системи за контрол на достъпа.

Класифицирането на материала се осъществява чрез частни алгоритми на trinamiX, които ще работят в процесора на Qualcomm Hexagon, вграден в мобилните платформи Qualcomm Snapdragon. Способността за класифициране и идентифициране на материалите е базирана на техните физически характеристики и е резултат от научно-изследователската дейност на trinamiX, работеща като поделение на BASF SE. Въпреки че работи като напълно независима компания, trinamiX има достъп до експертизата и опита на цялата BASF Group.

"Qualcomm Technologies винаги се е стремяла да диференцира продуктовата си линия чрез уникална комбинация от чиста производителност, комбинирана с водещи в индустрията функции, изисквани от най-иновативните OEM производители на мобилни устройства, заяви Манвиндер Сингх, вицепрезидент по управление на продуктите в Qualcomm Technologies. - Очаквам с нетърпение trinamiX да даде тази нова технология в ръцете на клиентите при първа възможност. "

Снимка: trinamiX
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X