Устройства За Достъп

Microsoft демонстрира двуекранния си смартфон Surface Duo, работещ под Android

Александър Главчев

Microsoft официално показа възможностите на своя нов смартфон Surface Duo, оборудван с два екрана. Целта бе да се демонстрира принципът на работата на приложения на устройства с подобен форм-фактор.

Компанията показа как на единия екран може да бъде заредено едно приложение (в случая Google Maps), след което то да бъде "разпънато" на двата. Рамките на екраните в средата на устройството закриват част от съдъжанието, което го може да го прави неудобно за някои приложения или при гледане на видео.

Въпреки че технологиите за сгъваеми екрани съществуват, от Microsoft явно все още не са уверени в тях. Surface Duo се разработва като устройство предназначено за работа и в този смисъл залагането на изпитани подходи вероятно е по-удачно.

Интересно е да се отбележи, че смартфонът блокира по време на демонстрацията. Каченият в интернет запис обаче не съдържа кадри от случката. Не ясна причината за проблема. Припомняме, че Surface Duo работи под управлението на Android и по всяка вероятност става въпрос за недовършена версия на софтуера.

Смартфонът съществува под формата на прототип от миналата година, когато то бе показано за първи път. Очакваше се дебютът му да се състои в края на 2019-та, но в момента няма информация кога ще се случи това.

Не е ясно и какъв е хардуерът на смартфона. Известно е само, че са налице два 5,6-ичнови екрана, като в разгънато състояние сумарният диагонал е 8,3 инча.

Surface Duo ще е първият смартфон на Microsoft от 2016 г., когато тя продаде търговската марка Nokia на китайския холдинг HMD Global. Също така това ще е първото мобилно устройство на компанията, работещо под Android.


© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X