Устройства За Достъп

Samsung представи 5G флагманите Galaxy S20 с 8К видео и сгъваемия Galaxy Z Flip

Владимир Владков

Смартфон със сгъваем стъклен екран, осигуряващ нов стил на работа и изживявания, - Galaxy Z Flip, и 3 нови модела във флагманската серия Galaxy S20, поддържащи 5G мрежи в различни честотни обхвати, но и с максимално подобрен хардуер на камерата и дисплеи с опресняване 120 Hz представи Samsung на дългоочакваното си събитие Galaxy Unpacked в Сан Франциско. Южнокорейската компания беше решила отдавна да покаже технологичните си постижения преди Световния мобилен конгрес, привличайки целия интерес на медиите и потребителите, а сега след отказването на редица компании от събитието в Барселона, решението на Samsung изглежда много по-навременно от отказването на конкурентите в последния момент.

Ребека Хърст, маркетинг директор за Великобритания в Samsung Mobile представя сгъваемия Galaxy Z Fold

© Samsung Video

Ребека Хърст, маркетинг директор за Великобритания в Samsung Mobile представя сгъваемия Galaxy Z Fold


Samsung се възползва максимално и от символиката на 2020 г. и старта на новото десетилетие, като кръсти новото си поколение Galaxy S20, а не S11. Чрез него компанията демонстрира уменията на своя инженерен екип да вгради в елегантен корпус технологични постижения от най-висок клас както по отношение на камерата, така и на работата на процесорите (64-битови 8-ядрени чипове, произведени по 7-нм технология - Qualcomm Snapdragon 865 на избрани пазари, включително в САЩ, или собственият чип на Samsung Exynos 990 на други пазари), дисплеи Dynamic AMOLED с вграден сензор за отпечатъци и резолюция 3200х1440 пиксела и опресняване 120 Hz. Трите модела, включени в серията, са Galaxy S20, Galaxy S20+ и Galaxy S20 Ultra, като разликите са основно в RAM паметта и големината на екраните - съответно диагонали 6,2 инча, 6,7 инча и 6,9 инча. Първите два модела ще са с поне 8GB RAM памет, а Samsung Galaxy S20 Ultra ще бъде достъпен и с 16GB памет (тип LPDDR5), като за съхранението на снимки и видео е предвиден вграден капацитет от 128 GB, но има и слот за microSD карти. Телефоните работят с Android 10, като и трите поддържат 5G мрежи (в режим Non Standalone), като вариантът Galaxy S20 Ultra поддържа най-широк спектър от 5G честоти (включително mmWave, която е фокус за американските оператори).

Трите нови модела от серията Galaxy S20 на Samsung

© Samsung

Трите нови модела от серията Galaxy S20 на Samsung


Според съобщението на компанията, в България Galaxy S20 и Galaxy S20+ са достъпни в LTE вариант, а Galaxy S20 Ultra - във вариант 5G ready. Предварителните поръчки за трите модела вече са започнали, като първите поръчали и закупили телефон до 8 март, могат да получат като подарък новите слушалки Galaxy Buds +, също представени на събитието.

Фотографските постижения

Една от основните надпревари между производителите е потребителите да направят по-добри снимки не само при идеални за снимане условия, а при всички случаи, в които те искат да "запечатат" интересни и вълнуващи ги моменти. В серията Galaxy S20 Samsung е решила да вгради по-голям сензор за изображения, увеличавайки резолюцията на камерите. Освен 12Mpx широкоъгълна 120-градусова камера, компанията е добавила и телеобектив с 64-мегапикселова камера, като по-широките сензори възприемат повече светлина, осигурявайки по-добри снимки при по-слаба осветеност. В модела S20 Ultra е вграден а дори 108-мегапикселова камера, а чрез използването на технология за съчетаване на 9 пиксела в един, може да се постигне динамично превключване между режима с висока резолюция от 108 МP и режим 12 МP.

От Samsung заявиха, че телефоните използват комбинация от наличните сензори, като чиповете, които ги контролират, и софтуерът, базиран на изкуствен интелект, дава възможност на тези сензори с ултрависока резолюция да правят неща, които други смартфони не успяват, например да направя снимка със 100-кратно приближение .Именно приближението е една от важните характеристики на камерите, а технологията Space Zoom съчетава хибридното Hybrid Optical Zoom и Super Resolution Zoom, може да заснеме обекти, които са много далече. 100-кратното приближение бе демонстрирано на живо от професионални фотографи, които от хълма над моста Golden Gate заснеха едва виждащия се остров Алкатраз.

Демонстрация на 100-кратно приближение със Samsung Galaxy S20 Ultra

© Samsung Video

Демонстрация на 100-кратно приближение със Samsung Galaxy S20 Ultra


Освен за снимки, Galaxy S20 може да се използва и за видеозаснемане в резолюция 8K, a готовото съдържание да бъде прехвърлено директно в YouTube канала или да се излъчи на телевизор Samsung QLED 8K, без загуба на никакво качество. И тук компанията е добавила технология за стабилизиране на картината, като треперенията при бързи движения и въртене са компенсирани с помощта на изкуствен интелект. Интересна подробност от събитието Samsung Unpacked 2020 бе, че операторите снимаха публиката и говорещите на сцената не с видеокамери, а именно със смартфон Galaxy S20, което бе демонстрирано от д-р Т.Ем. Роу, директор на поделението за мобилни комуникации в Samsung Electronics. "Влизаме в новото десетилетие, в което 5G ще промени изцяло начина, по който общуваме и по който възприемаме света. Със своите три модела Galaxy S20, напълно готови за 5G свързаност, Samsung доставя следващо поколение устройства, трансформиращи живота на хората. С невероятната камера с изкуствен интелект, можем да улавяме всеки момент, който изживяваме, и да се свързваме още по-лесно с любимите си хора", добави той.

И партньорските договори
За да демонстрира, че хардуерните и софтуерни подобрения в смартфоните не са направени самоцелно, Samsung обяви и с кои лидери в индустрията си сътрудничи активно. Сред тези партньори са Google, Spotify, Microsoft , Netflix, чиито представители също излязоха на сцената.

С Google сътрудничеството включва поддръжка на видеочата Google Duo, като проведеният видеоразговор може да е с резолюция Full HD, а широкият обектив позволява влизането в кадър на много хора едновременно. Втората възможност е използване на YouTube на 5G, като в този канал потребителите ще споделят директно заснето 8K видео. Партньорството в Microsoft e в сферата на мобилните геймърски изживявания и интегрирането с Xbox. На събитието стана ясно, че през април Microsoft ще пусне мобилен вариант на популярната си игра Forza Street в Galaxy Store.

Сътрудничеството с Netflix е в областта на рекламата, като Galaxy S20 е използано от известни режисьори, които са заснели ексклузивно съдържание за потребителите на Samsung и реклами за нови продукции на Netflix. Интеграцията с видеоуслугата включва и лесно гласово търсене на програми и продукции. Не на последно място, Samsung интегрира в S20 и музикалната поточна услуга Spotify, като любимите песни лесно се прехвърлят към аудиосистемата в колата.

Samsung представи 5G флагманите Galaxy S20 с 8К видео и сгъваемия Galaxy Z Flip

Наличности и цени От 13 март 2020 г. Galaxy S20, Galaxy S20+ и Galaxy S20 Ultra ще се предлагат масово от операторите и веригите за потребителска електроника в България. Цените стартират от 1749 лева за Galaxy S20, 1949 лв за Galaxy S20+ и 2649 лв за Galaxy S20 Ultra. Цветовите варианти на телефоните включват "космическо сиво", като Galaxy S20 ще се предлага още в небесносиньо и небесно розово, а Galaxy S20+ -в небесносиньо и космическо черно. Повечето оператори

Цялото представяне бе излъчено на живо във Facebook страницата на Computerworld


Официалното видео на Samsung от събитието:

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X