Устройства За Достъп

Мобилният бизнес на LG остана на червено

Владимир Владков

Мобилният бизнес на LG Electronic продължава да "дърпа назад" цялостното финансово представяне на корейската компания, като продажбите на мобилните телефони през второто тримесечие на годината са се свили заради намаленото търсене на пазара на смартфони и засилената конкуренция от страна на китайските марки.

В изявление на южнокорейската компания се казва, че приходите за Q2 на нейното поделение LG Mobile Communications са спаднали с 21,3 на сто на годишна база до 1,6 трилиона вона (около $1,4 милиарда). Според компанията това се дължи на "агресивни цени на китайските марки" и на забавянето на смартфон пазара като цяло.

Намалените приходи са придружени от оперативна загуба в размер на 313 милиарда вона, което означава още едно тримесечие "на червено" за мобилния бизнес на LG, който продължава да прави повече инвестиции в маркетинг, за да подкрепи новите модели. Освен това LG има и сериозни разходи по преместването на производството на смартфони във Виетнам

През периода април – юни 2019 г. LG пусна модела V50 ThinQ 5G, който бе приет добре на пазара в Корея. През юни бе обявено, че от този 5G модел са купени над 100 000 броя само за седмица след появата му на пазара.

Общите продажби обаче са намалели, включително заради конкуренция на устройства като Galaxy S10 5G.

LG заяви, че очаква подобряване на финансовите показатели на мобилното поделение през третото тримесечие, през което ще бъдат пуснати доста "конкурентни масови смартфони, възползващи се от засилващия се интерес към 5G продуктите".

V50 ThinQ 5G

© LG

V50 ThinQ 5G


Що се отнася до цялата корпорация лошите резултати на мобилния бизнес и спада на продажбите на автомобилни компоненти са компенсирани изцяло от силните продажби на домашни електроуреди и на бизнес решения.

Общите приходи на групата на LG за второто тримесечие на 2019 г. са надхвърлили 15,6 трилиона вона ($13,2 млрд.), или с 4,1% повече спрямо Q2 2018, но оперативната печалба се е свила на годишна база с 15,4 на сто до 652,3 милиарда вона ($552 милиона).
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X