Уеб Приложения

Над 270% ръст на потреблението в платформата за онлайн обучение Smart Classroom

Иван Гайдаров

За последната календарна година безплатната онлайн платформа за смесено обучениe Smart Classroom отчита сериозен ръст в регистрациите на нови профили, спрямо януари на 2020 г. Данните показват, че със 118% са нараснали учителите, които ползват платформата към днешна дата, като тази цифра отговаря на 3267 учителски профила. Учениците, които са направили профил в нея, са 1501 - с 1216 повече спрямо януари 2020 г.

Активните потребители на мобилното приложение за образователни ресурси с добавена реалност - Smart Classroom AR, към днешна дата са 1254 души.

Внушителна е и бройката на потребителите, които са ползвали инструмента за създаване на образователни ресурси с добавена реалност Smart CreatAR - 20120, като в началото на 2020 г. те са били едва 3216. Огромното нарастване на потреблението на тази част от платформата засвидетелства нуждата и интереса към интерактивни образователни ресурси.

"2020 беше една предизвикателна година във всички аспекти на нашия живот, но беше и година на огромен скок в развитието на образованието и мястото на технологиите в този важен процес, който постоянно се развива и адаптира. Данните, които споделяме днес, ни правят много горди, защото са още едно доказателство, че успяваме да дадем възможност на хиляди учители и ученици в България да имат достъп до модерни обрзователни инструменти, с които учебния процес да бъде по-ефективен и да провокираме заедно интереса към знанието, взимайки най-доброто от технологиите", споделя Жасмина Петкова, мениджър PR & Корпоративни социални проекти в Samsung България.

Smart Classroom - безплатна, изцяло на български език, създадена от български екип

Платформата не изисква специални умения за работа в онлайн среда и е достъпна и за настолни, и за мобилни устройства. Тя представлява цялостна образователна система от свързани помежду си модули - основен модул за създаване на съдържание и комуникация между учителите и техните ученици; модул за създаване на упражнения с добавена реалност (AR), които се изпълняват в мобилното приложение Smart Classroom AR (за Android); портфолио на учителя и ученика.

Като част от партньорство с един от водещите електронни дневници в България - "АдминПлюс" - оценки, поставени в платформата, директно се отразяват в електронния дневник и участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет.

Smart Classroom предоставя в партньорство с daskal.eu и безплатна виртуална класна стая с разнообразие от функционалности за пълноценното провеждане на учебния процес по различни предмети.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X