Уеб Приложения

Ново приложение помага на пациенти с диабет

Иван Гайдаров

Чрез завладяващата онлайн 3D платформа "Smart City Taiwan 360", Бюрото за индустриално развитие (IDB) представя решения за интелигентни градове, разработени от тайвански компании, както и такива демонстриращи местното технологично превъзходство.

Представените иновации попадат в категории като мобилност, управление, здравеопазване, 5G и други, а сред решенията, които се открояват най-много по отношение на раздела за интелигентно здравеопазване, е ново мобилно приложение, което помага за наблюдение на здравето на хора с диабет.

Диабетът е глобален проблем. Броят на хората, диагностицирани с това заболяване, се е увеличил от 108 милиона през 1980 г. до 422 милиона през 2014 г. През 2020 г. страдащите от него достигат 463 милиона души. Тази ситуация прави диабета най-бързо нарастващия здравословен проблем през този век.

Не само честотата се е увеличила, но и смъртността. Между 2000 и 2016 г. се наблюдава 5% увеличение на преждевременната смъртност заради диабет. За да помогне в борбата с коварното заболяване, тайвански доставчик на решения е разработил iDiabCare - приложение, което помага на пациентите да контролират здравето си и по този начин да управляват своите диабетични симптоми.

iDiabCare като ключов партньор за пациенти с диабет

iDiabCare е интелигентен инструмент за управление на здравето, който помага да се записват и наблюдават нивата на глюкоза и диетата. Освен това той предоставя персонализирани здравни съвети чрез идентификация на храни и онлайн хранителен анализ, както и консултации с професионалисти за намаляване на медицинските разходи и подобряване на качеството на здравеопазването.

Решението взаимодейства с болничните информационни системи, така че пациентите могат да преглеждат данните си чрез приложението. То е базирано на изкуствен интелект, технологии за дълбочинно обучение, платформа за облачни услуги и професионално здравеопазване със споделена социална платформа за пациенти и канали за разпространение на медицински консумативи. По този начин системата предоставя решение за отдалечени грижи и платформа за споделяне за диабетици по целия свят.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X