Кариера

MentorMate организира нов DevCamp за млади софтуерни специалисти и заплаща обучението им

Владимир Владков

Американската компания за разработка на специализиран софтуер MentorMate организира четвърто издание на обучителната си програма за млади софтуерни специалисти DevCamp. Това е 3-месечна обучителна програма за студенти и млади хора с интерес към софтуерната разработка или автоматизираното тестване.

Като част от програмата участниците преминават през интензивно 12-седмично обучение, по време на което трупат теоретичен и практически опит в предпочитани от тях уеб и мобилни технологии и получават финансово възнаграждение. Самото обучение включва лекционна част, индивидуални задачи и екипни проекти. През целия период на DevCamp участниците получават съвети и насоки от топ експерти от компанията, които влизат в ролята и на техни индивидуални ментори.

Американската софтуерна компания MentorMate е основана около мобилно приложение за чуждоезиково обучение през 2001 г.в Минеаполис. Днес тя е сред най-бързо развиващите се в сектора за разработка на специализирани уеб, мобилни и облачни приложения за различни бизнес клиенти, с над 1200 успешни проекта в портфолиото си, 600 водещи специалисти в екипа си в България и офиси в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Минеаполис и Гьотеборг.

"Докато развиват своите умения, участниците започват работа и по реални клиентски софтуерни проекти на пълен работен ден, което им помага да трупат ценен практически опит, добавят от MentorMate. - Това им дава възможност да се потопят в културата на компанията, която цени проактивността, гъвкавостта и високите резултати в работата. Само най-добрите от тях получават предложение за работа в компанията след успешно представяне в DevCamp и имат възможност да продължат професионалното си развитие като уеб разработчик, мобилен разработчик или софтуерен инженер в тестването."

"Бих описала DevCamp като програма, която ускорява развитието на всеки. Помага и на участниците да се ориентират кариерно. Позволява бързо усвояване на поне две нови технологии в рамките само на 3 месеца. След теоретичната подготовка участниците могат да оценят напредъка си в реални проекти, да покажат завидни способности и да продължат пътя си напред с ментор", смята Даря Добрева, старши специалист по обучения и развитие в MentorMate.

От компанията препоръчват на кандидатите за програмата да явят само ако имат известен опит в софтуерната разработка, като от тях се очаква както да имат опит с писането на код и използването на алгоритми, така и да притежават аналитични умения. Кандидатите следва да имат добри комуникационни умения, способност за работа в екип и отлични познания по английски език.

"Гледаме на участниците в DevCamp като на колеги, които са изключително способни, готови да покажат най-доброто от себе си. Затова полагаме много усилия програмата да протече гладко за всеки един от участниците. Подкрепяме ги в развитието им през целия период. Ето защо зад реализацията на програмата стои един сериозен екип от близо 50 човека, които поемат роли на лектори, асистенти и ментори," добавя Даря Добрева.

Кандидатстването за DevCamp е отворено до 22 януари 2021 година. Всички кандидатствали ще получат техническа задача и ще трябва да подготвят кратко видео представяне на английски език. Те трябва да изпълнят двете задания в рамките на седем дни след кандидатстването. Тези, които решат успешно задачата, ще бъдат поканени на онлайн тест. През седмицата след теста ще бъде организирано онлайн интервю с онези, които преминат успешно тестовото задание. Най-добрите ще бъдат поканени да станат част от програмата, която стартира на 22 февруари 2021 година.

Досега MentorMate е провела три издания на програмата, като статистиката за тях е впечатляваща, изчисляват от компанията. Измежду всички 1651 кандидати едва 91 успяват да преминат тясното сито на подбора и да станат участници в програмата. От тях 57 завършват програмата, което означава, че само 3% от всички софтуерни таланти преминават успешно през обучението. В края на DevCamp повече от 60% от участниците получават предложение да продължат кариерата си в MentorMate.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X