Уеб Приложения

Covid-19 довел до бум на инсталациите на здравни и фитнес приложения

Иван Гайдаров

Според ново изследване на платформата за маркетинг на приложения Adjust въвеждането на ограничителни мерки срещу коронавируса е предизвикало сериозен скок в изтеглянето на здравни и фитнес приложения. Притеснителен (в здравно отношение) е фактът, че хората не просто ги свалят, но и редовно ги използват.

През последните седмици на март 2020 г. здравните и фитнес приложения отбелязват 67% скок на инсталациите, а през май сесиите са с 48% повече от средните за годината.

"Пандемията и последвалите ограничения доведоха до това, че много потребители дават приоритет на начина си на живот и ежедневното си поведение", коментира Пол Мюлер, главен технически директор на Adjust, и добавя: "Нашите данни сочат, че промените се отразяват сериозно на навиците на потребителите и говорят за засилване на тенденцията хората да тренират вкъщи, а не да ходят на фитнес - особено след като мерките за безопасност остават в сила в много страни по света."

В крайна сметка обаче данните разкриват, че рационалното поведение бавно започва да се връща, след като първоначалната паника отшумя. Броят на инсталациите започва бързо да спада.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X