Уеб Приложения

Интерфейсът на приложенията Microsoft 365 ще се промени кардинално

Александър Главчев

Главният дизайнер на офисните приложения Microsoft 365, Джон Фридман, разказа бъдещата насока на техния интерфейс. Според него визията трябва да бъде опростена и да се премахнат излишните елементи, пречещи на потребителя да се концентрира върху материала, над който работи.

Промените ще бъдат базирани на изследвания на процеса на концентрация на вниманието при изпълняване на различни задачи, както на компютър, така и на мобилно устройство. Изкуствен интелект пък ще разширява допълнително възможностите на потребителя. Пакетът Planer, например, ще предлага срокове за приключване на дадена задача на базата на словесно описание.

Освен по-нататъшното подобряване на обмена на данни между приложенията от Microsoft 365, се предполага развиване на средствата за асинхронна комуникация. Това трябва да намали умората на потребителя от онлайн срещи.

От Microsoft възнамеряват да подобряват и средствата за сигурност. Създателите на файлове ще могат да им присвояват нива на конфиденциалност, показващи какво може може и какво не да се прави с дадения документ. Семейните потребители на Microsoft 365 пък ще имат на разположение софтуер, наречен Family Safety, който ще ограничава времето пред екрана, ще филтрира нежелано съдържание и ще формира здравословни цифрови навици.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X