Кариера

Questers ще помага на българския офис на Dow Jones да привлича кадри

Владимир Владков

Технологичният отдел на Dow Jones разработва иновативни технологични решения, които гарантират, че клиентите им получават информацията, от която се нуждаят, когато и където пожелаят. Създаденият преди повече от 15 години български офис на компанията си сътрудничи и подкрепя работата на глобалния технологичен екип в разработването на уеб и мобилни приложения, приложно-програмни интерфейси и други ИТ решения. Сега компанията е решила да увеличи както екипа на софийския си офис, така и неговия капацитет.

С цел по-бързо, но същевременно устойчиво разширяване на екипа си в България, компанията е решила да си сътрудничи с Questers, която ще е стратегически партньор за планирания растеж на Dow Jones. Dow Jones е една от водещите компании за финансова информация в целия свят, като в нейното портфолио са издания като The Wall Street Journal, Factiva, MarketWatch и Financial News. Същевременно тя е част от групата на медийния гигант News Corp, а през 2018 г. Questers сключи партньорство с друга компания от същата група - NewsUK.

Успешното сътрудничество с News UK, чийто екип в България вече наброява над 30 човека, е още една от причините за избора на Questers като "надежден съюзник с богат опит в привличането, мотивирането и задържането на висококвалифицирани технологични кадри", обясняват от българската компания. На база новото партньорство Questers ще изгради технологична единица, която ще работи "рамо до рамо" с основния технологичен екип на Dow Jones.

За да изгради и впоследствие да развие този екип, Questers започва да търси опитни софтуерни инженери DevOps и .Net. Новите членове на екипа ще бъдат ангажирани с разработването на динамичната платформа на Dow Jones, която предоставя най-пълната колекция от новини и данни в света.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X