Уеб Приложения

Box се превръща в инструмент за съвместна работа

Александър Главчев

През юли в облачната услуга за съхранение на файлове ще се появи възможност за оставяне на коментари и забележки по време на предварителен преглед на документи, без за целта да е необходими разрешения за редактиране от страна техните собственици. Благодарение на това потребителите ще бъдат улеснени при съвместна работа над документи. Ще се поддържат над 100 типа файлове.

Новите функции ще се появят в интерфейса на Box. Файловете, папките и забележките пък вече може да бъдат обединявани в групи (колекции), които се появяват в навигационното меню вляво.

Подобрена е и интеграцията на услугата с платформата за видео конференции Zoom. Файлове от Box още от миналата година може да се изпращат директно по време на видео разговори, като за целта не е необходимо използване на Zoom приложението.

Не на последно място е реализирана и функция за получаване на файлове от външни потребители. Така използващите Box Могат да изпращат линкове, чрез който достъп до файловете могат да имат и хора, които не са регистрирани в услугата.

Поначало Box бе създадена като услуга за съхранение на файлове, но през последните две години разработчиците се стремят да я превърнат и в инструмент за съвместна работа, което отговаря на пазарните тенденции. Настоящата ситуация с коронавируса пък вероятно само е подсилила стремежа в тази насока.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X