Уеб Приложения

Google пригоди Earth за различни уеб браузъри

Иван Гайдаров

Google отваря своята уеб-базирана версия на приложението Earth за браузъри като Firefox, Edge и Opera. Технологичният гигант стартира Google Earth през 2017 г. и едновременно с това пусна и приложението си за настолни компютри. От компанията коментират, че са големи привърженици на отворените уеб стандарти, но всъщност приложението стартира в мрежата с технологията Native Client (NaCl) само за Chrome, тъй като нямаше стандарт, който да поддържа функционалностите на платформата. Това превърна Earth в първото приложение на Google, създадено само за Chrome.

NaCI позволи на Google да използва собствения си код C ++ и да го стартира директно в браузър Chrome, с цялата производителност, необходима, за да ви позволи да увеличавате и намалявате местоположенията във виртуален свят. През последните три години Google допринесе много за възникващите уеб стандарти като WebAssembly, който позволява на разработчиците да въвеждат естествен код в мрежата.

През последните шест месеца Google тества преминаването от своята NaCI реализация към WebAssembly и успешно стартира Google Earth за Firefox, Edge и Opera.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X