Телеком Услуги

Новата услуга EON Connect на United Group осигурява контрол над домашните мрежи

Владимир Владков

Иновативна услуга, която осигурява на клиентите контрол над техните домашни мрежи, независимо дали са кабелни, или WiFi, разработи United Group, която притежава телекомуникационни оператори и медии в редица страни от Югоизточна Европа, включително в България.

Наречена EON Connect, услугата се предлага първоначално в Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора. Абонатите на операторите в тези страни ще могат да управляват WiFi и LAN мрежите си чрез удобно мобилно приложение, достъпно за за iOS, Android и Huawei устройства.

Услугата е безплатна за потребителите на SBB и Telemach, които са абонирани за пакетите EON FULL или EON PREMIUM, а освен това използват по-нови модели модеми. EON Connect е създадена от United Cloud, центърът за иновации на United Group, който е разработил и платформата EON TV, носител на различни награди.

Клиентите могат да оптимизират WiFi мрежата само с едно кликване, допълват от групата, част от която са Vivacom и Nova Broadcasting Group. EON Connect предлага повишена сигурност и контрол. "Например, клиентите могат да създават потребителски профили и да управляват устройствата за всеки от тях, като задават правила и привилегии", обясняват разработчиците.

Родителският контрол позволява филтрирането на съдържание по категории, давайки възможност на клиентите да ограничават достъпа на детето до социални мрежи или до определени категории съдържание, които се считат за неподходящи. Родителите могат да задават ограничения за използваното количество данни и да ограничат достъпа до интернет, когато е време за сън или за домашни. Лесно се спира и цялостния достъп до интернет на всяко устройство или профил.

Абонатите ще могат да управляват потреблението на интернет, да виждат списъка с устройства, свързани с тяхната домашна мрежа, а освен това лесно ще създадат WiFi мрежа за гости.

"EON Connect е още един пример за ролята, кято екипът за разработки на United Cloud има за иновативните продукти и услуги, които United Group предлага на клиентите.", каза Сърджан Джурджевич, главен изпълнителен директор на United Cloud. - Тази революционна услуга е резултат от сътрудничеството на екипа с групата и потвърждава отново, че ние сме едновременно лидер и двигател за развитие в нашата индустрия", добавя той.

United Cloud е водещ развоен център в региона, който обединява повече от 200 квалифицирани специалисти, включително инженери, разработчици на продукти и иноватори, дизайнери на потребителски интерфейси и изживявания UX/UI, които работят на пет локации в три страни.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X