Телеком Услуги

SES предоставя сателитни услуги вече на 355 милиона домакинства

Владимир Владков

Сателитният оператор SES обяви, че през 2018 г. е увеличил базата си от абонати на сателитна телевизионна услуга с нови 4 милиона домакинства. По този начин обслужваните от оператора домакинства са надхвърлили 355 милиона.

Днес традиционният сателитен бизнес модел е под все по-голям натиск от страна на наземни оптични и мобилни мрежи, базираната в Люксембург компания увеличава своето присъствие не само в Европа, а и в Латинска Америка, Азия и Африка.

В Европа сателитната телевизия (особено т.нар. излъчване директно до дома Direct-to-Home (DTH) остава водещата технология за разпространение на телевизия, като само SES обслужва 167 милиона ТВ домакинства на Стария континент.

„В SES инвестираме в инструменти и услуги, с които помагаме на нашите клиенти да събират информация за пазарите, на които работят, така че да са още по-успешни в своя бизнес. Сателитният мониторинг Satellite Monitor е такъв инструмент, който демонстрира дългосрочната стойност на основните видео потребители на SES, обяснява Фердинанд Кайзер, главен изпълнителен директор на SES Video. - Независимо от промяната в навиците на потребление, ясно е, че нашият бизнес остава основен инструмент за предоставяне на висококачествено зрителско изживяване за водещите световни оператори и собственици на съдържание. Чрез диференциацията на нашите услуги ще продължим да подкрепяме тяхното развитие и бъдещи успехи”, добавя Кайзер.

SES отговаря за доставката на 2800 телевизионни канала с HD качество и над 40 комерсиални UHD канала.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X