Телеком Услуги

A1 разшири оптичното си покритие към Ямбол

Владимир Владков

А1 България разшири покритието на своята оптична мрежа в още един град – Ямбол. Първоначално двете услуги - интерактивна телевизия и свръхбърз оптичен интернет, ще са достъпни за около една четвърт от домакинствата в Ямбол. Плановете на оператора са в близките месеци тези услуги да станат достъпни в целия град.

„Клиентите могат да проверяват по всяко време на сайта на А1 дали техният адрес е в района на покритието. При поръчка на услуга от онлайн магазина на А1, те ще получат 100% отстъпка от една месечна такса”, обясняват от телекома.

Интерактивната телевизия предлага функцията „ТВ Архив”, чрез която абонатите получават достъп до излъчено съдържание до 7 дни назад в зависимост от съответния канал. Максималният ТВ пакет включва над 210, 63 от които са с HD резолюция. Плановете за телевизия предлагат и достъп до спорните канали MAX Sport, в които от този сезон операторът излъчва футболни мачове от УЕФА Шампионска лига, испанската La Liga и италианската Серия А.

Ямбол. Снимка Областна администрция Ямобол. Автор на снимката: Мариана Добрева

Същевременно оптичната мрежа поддържа до 1000 Mbps скорост и към клиента, и в обратна посока, твърдят от А1.

При избор на двоен пакет за интернет и телевизия клиентите получават безплатно HD оборудване и Wi-Fi рутер, инсталацията също е безплатна. Цените за двойните пакети варират от 16,99 лева на месец с двугодишен абонамент, като за тази такса потребителите получават 60 канала (4 са HD) и 25 Mbps интернет (скорост към клиента), но без спортни канали. Максималният пакет А1 Premium предлага 210 канала (63 HD), 200 Mbps интернет, трите спортни канала на А1, както и още няколко филмови и спортни канала – HBO& Cinemax, Diema Xtra, MAX HD, Play HD, Max SD и Europe SD. Таксата за този пакет е 49,88 лв./месец.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X