Телеком Услуги

Новите iPhone XS/XS Max ще разполагат с Gigabit LTE и eSIM

Владимир Владков

Радиомодул за гигабитова мобилна LTE свързаност и поддръжка на множество радиочестотни обхвати за безпроблемен международен роуминг са две от най-интересните комуникационни способности на новите смартфони на Apple – iPhone XS, XS Max и т.нар. „бюджетен“ модел iPhone XR. Моделите бяха представени снощи от компанията на дългоочакваното събитие в Купертино от Тим Кук, главен изпълнителен директор на компанията.

Apple използва и вътрешен eSIM, както и стандартен microSIM за поддръжка на две SIM карти. В Китай обаче компанията ще продава модел със слотове за SIM карти от двете страни, тъй като там не може да се използва eSIM.

Новият 7-нанометров процесор A12 Bionic e другата голяма новост в телефоните, като той се използва и от бюджетния iPhone XR.

Чипът има 6,9 милиарда транзистори, като 6-ядрният процесор е проектиран от Apple. Двете високопроизводитени ядра са с 15% по-бързи в сравнение с предишния чип A11 Bionic, но използват до 40% по-малко електроенергия. Останалите 4 енергоефективни ядра използват до 50% по-малко енергия. Графичният чип, също проектиран от Apple, е до 50% по-бърз, твърдят от компанията.

Снимка Apple: A12 Bionic има по-бързи и енергийно по-ефективни процесорни ядра, както и много по-мощен графичен процесор.

Apple сериозно е подсилила и своя невронен чип Neural Engine. Тази част от чип, оптимизирана за машинно обучение, представляваше схема с две ядра в A11, която можеше да обработва до 600 милиарда операции в секунда. В новия чип A12 Neural Engine има нова схема с 8 ядра и може да обработва до 5 трилиона операции в секунда. Разработчиците могат да използват Neural Engine с CoreML, което ще им позволи да изпълняват операции с машинно обучение до 9 пъти по-бързо и с до 10% по-малко енергия.


Новите iPhone XS/XS Max ще разполагат с Gigabit LTE и  eSIM

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Снимка Apple: Големите подобрения в A12 са в Neural Engine, който може да изпълнява над 5 трилиона операции в секунда.

Флагманските модели iPhone XS и XS Max са със степен на защита IP68, която е по-добра от iPhone X или iPhone 8. Apple твърди, че тестовете са показали, че телефонът може да издържи до 30 минути под вода на дълбочина до 2 метра, като експериментите са правени включително в солена и хлорирана вода.

На външен вид моделът XS много прилича на миналогодишния iPhone X, но екранът му е 5,8 инча с резолюция 2436x1125. Дисплеят има 60% по-добър динамичен обхват, стереозвукът също е подобрен. По-големият iPhone XS Max е с размера на iPhone 8 Plus, но дисплеят му е 6,5 инча. Резолюцията е 2688x1242, така че да постигне плътността =на 5,8-инчовия модел от 458 точки на инч.

iPhone XS ще доставя от 21 септември във варианти с 64GB, 256GB и 512GB памет на цена от $999. iPhone Xs Max ще струва със $100 повече – като стартовата цена е $1099.


Новите iPhone XS/XS Max ще разполагат с Gigabit LTE и  eSIM

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Снимка Apple: iPhone XS и XS Max приличат много на iPhone X, но в тях са направени много подобрения.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X