Телеком Услуги

Xiaomi стартира с нова подмарка смартфони от висок клас

Владимир Владков

Xiaomi обяви официално старта на първото устройство от новата си подмарка Poco, която ще предлага много висока производителност без излишни “украшения“.

Poco ще разчита на веригата за доставки и на инфраструктурата за обслужване на Xiaomi, но ще има самостоятелни екипи по разработка на продуктите, техният маркетинг и продажби. Първият продукт от новата подмарка няма да е наличен в портфолиото на Xiaomi.

“Като малък екип в рамките на Xiaomi, Poco има свободата да започне „от нулата“, като взема решения за избора на продукти и технологии, които са от значение за новата марка. Ето защо създадохме смартфон, който предлага невероятна производителност, съсредоточавайки се върху основните иновации, които наистина имат значение и, според нас, ще резонират с технологичните ентусиасти“, коментира Джай Мани, ръководител на новото звено.

Първият модел на Poco e наречен F1 и е насочен към индийския пазар с цена 20 999 рупии (около $300) за базовата версия с 6GB оперативна RAM памет и 64GB памет за съхранение. Смартфонът разчита на мощния процесор на Qualcomm Snapdragon 845, като ще се предлагат и по-скъпи версии с до 8GB RAM памет и 256GB пространство за съхранение.

Телефонът ще разчита и на система с течно охлаждане “LiquidCool“, която според китайския производител е 300% по-ефективна от конвенционалните охлаждащи решения, като осигурява по-бързо разсейване на топлината, генерирана при работата на процесора.

В устройството ще бъде вградена и „силно персонализирана“ версия на интерфейса MIUI на Xiaomi, който ще предлага „по-леко, по-бързо и по-плавно изживяване“.

Телефонът ще разполага с батерия с капацитет 4000mAh и технология за бързо зареждане Quick Charge™ 3.0, а двете задни камери с функция за разпознаване на сцената, базирана на изкуствен интелект.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X