Телеком Услуги

Германският ТВ оператор Sport1 ще пусне канал за е-спортове

Владимир Владков

Германският ТВ оператор Sport1 иска да стартира нов специализиран ТВ канал за феновете на компютърните и видео игри. „Наистина се стремим да развиваме канал „eSports“, като водим преговори с потенциални партньори“, е заявил говорител на Sport1 пред германското списание DWDL.

Засега няма повече подробности за този проект, например дали той ще се излъчва безплатно или ще е платен ТВ канал.

Наскоро Sport1 обяви, че съвместно с германския Университет по приложен мениджмънт (Hochschule für angewandtes Management (HAM)  стартира от септември нова бакалавърска програма „eSports Management“. ТВ компанията поддържа най-мощната 360-градусова спортна платформа и е водещата медия в областта на електронните спортове в Германия. „Целта на университетската програма е да обучи бъдещите дизайнери на цифрови спортове“, обясняват от Sport1

Обучението е насочено към професионалисти, млади играчи и хора, които се интересуват от кариера в е-спортовете, които искат да се наложат на бързоразвиващия се пазар на е-спортове. „Като мениджър по е-спортове вие можете да създадете цифровите спортове от бъдещето – в професионални организации и отбори по е-спортове, компании в медийната и развлекателната индустрия, агенции за организиране на събития и маркетинг, спортни клубове и други“, обясняват от ТВ компанията.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X