Телеком Услуги

Xiaomi обещава два смартфона с Android One

Владимир Владков

Китайският производител се готви да разшири портфолиото си от смартфони, като пусна в Twitter серия съобщения, свързани със събитие в Испания.

Компанията обеща, че ще представи в Мадрид следващата седмица Mi A2 и Mi A2 Lite. В съобщенията в социалната мрежа има малко информация за спецификациите, но присъства логото Android One, което означава, че най-новите смартфони ще използват платформата на Google за бюджетни смартфони.

Android Authority обяви, че Mi A2 ще използва чипсета Snapdragon 660, ще работи с Android Oreo 8.1 и ще предлага две камери отзад с резолюции съответно 20MP и 12MP.

Същевременно GSMArena написа, че Mi A2 Lite ще разполага чипсет Snapdragon 625, задни камери с резолюции 12MP и 5MP и преден модул 5MP, като екранът му ще е 5,84-инчов. Цитирайки онлайн търговец, който явно вече разполага с новите модели на склад, сайтът допълва, че ще има две версии – една с 3GB RAM памет и 32GB капацитет за съхранение, а втората – с 4GB RAM и 64GB памет за съхранение.

Xiaomi е избрала Испания за официалното представяне на новите модели, което означава, че страната ще е един от пазарите, в които Xiaomi стъпва официално, разширявайки европейското си присъствие.

 


Xiaomi обещава два смартфона с Android One

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Xiaomi обяви партньорство с оператора 3 Group (CK Hutchison). Снимка: CK Hutchison

Освен в Испания, компанията стъпи на 22 май във Франция, а на 24 май – в Италия. В началото на май Xiaomi обяви партньорство с оператора 3 Group (CK Hutchison) за продажбата на смарт устройствата на редица пазари, включително в Австрия, Дания, Великобритания, Ирландия, Швеция, Италия и Хонконг.© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X