Телеком Услуги

Sky Германия ще излъчи 25 мача в UHD формата от Мондиала в Русия

Владимир Владков

Телевизионният оператор Sky Германия е купил ексклузивните права за излъчване в във формат Ultra HD на 25 мача от Световното първенство по футбол, което ще се проведе това лято в Русия.

Споразумението е подписано със SportA, агенцията на германските обществени оператори ARD и ZDF, която отговаря за правата за спортни предавания. Сумата на сделката не бе съобщена, но според условията й операторът на платена телевизия ще има право да излъчва наживо мачът на деня във формат UHD.

Услугата Sky Sport UHD е достъпна за всчики абонати на Sky в Германия, които имат приемник Sky+ Pro (независимо за какъв пакет са се абонирали) и, разбира се, телевизор с резолюция Ultra HD. Приемането на Sky Sport UHD ще става през сателита Astra (19.2° изток), ще бъде достъпно и за почти всички кабелни потребители на Sky.

Собствениците на правата за Германия на всички 64 мача от Мондиала в Русия - ARD и ZDF, ще ги излъчват наживо в резолюция SD и HD.

През октомври 2017 г. Световната футболна асоциация ФИФА обяви, че всички 64 мача от Световната купа през 2018 г. ще бъдат предавани за първи път във формат Ultra HD/HDR.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X