Телеком Услуги

Xiaomi се появи в магазините и на Vivacom

Computer World

Xiaomi продължава „настъплението“ си и в България, като още един български оператор – Vivacom заложи на набиращия все по-голяма популярност китайски производител. Два от ключовите модели смартфони от серията RеdМі на Xiaomi вече са налични в магазините на оператора и новия партньор на Vivacom - Global Net Solutions.

Xiaomi Redmi 4X и Xiaomi Redmi Note 4 разчитат на мощен хардуер, включващ голямо количество памет и осемядрен процесор – съответно Snapdragon 435 (базиран на 1.4 GHz Cortex-A53) и по-мощният Snapdragon 625 (базиран на 2 GHz Cortex-A53).

По-малкият модел Redmi 4X е с 5-инчов екран и 13-мекапикселова камера, батерия с капацитет 4100 mAh, като Vivacom го пуска на цена 10,9 лв. на месец с план Smart L.

Вторият нов модел Redmi Note 4 има 4GB RAM памет, 2 SIM карти и 5,5-инчов дисплей, а батерията също е литиево-полимерна с капацитет 4100 mAh. На задния капак на телефона е поставен сензор за пръстов отпечатък. Цената му със същия план Smart L на VIVACOM е 15.90 лв. на месец, или 329,9 лв. при плащане в брой.

Създадена през 2010 г. от предприемача Лей Джун, компанията Xiaomi стартира с бизнес модел с директни онлайн продажби, успявайки да намали цената дори на висококачествени продукти, но с фокус върху китайския пазар. По-късно решава да увеличи международното си присъствие, продавайки през 2014 г. над 61 млн. смартфона в страните от Югоизточна Азия и Бразилия. Днес фирмата се опитва да се наложи и като глобална марка, сключвайки партньорства с оператори и дистрибутори в целия свят. От миналата седмица Xiaomi има и официален дистрибутор за България – Солитрон. По-рано тази година и Мтел реши да предложи на абонатите си моделите на Xiaomi.

Освен смартфони, Xiaomi произвежда и продава смарт устройства като ТВ приставки, умни гривни, двуколесни самобалансиращи се електрически превозни средства тип „ховърборд“, както и дронове и редица аксесоари (слушалки, батерии за зареждане и др.)

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X