Телеком Услуги

Huawei има сериозни амбиции в областта на изкуствения интелект

Владимир Владков

Шефът на Huawei Ричард Ю съобщи в телеграфен стил за намеренията на компанията да инвестира в изкуствен интелект в уводната си реч на тазгодишната конференция IFA.

„Гледайки към бъдещето на смартфоните, ние сме на прага на вълнуваща нова ера“, каза Ю.

“Huawei е поела ангажимент да разработва смарт устройства в интелигентни продукти, чрез изграждане на възможности от край до край, които поддържат координирания развой на чипове, устройства и облака. Крайната цел е да предоставим значително по-добро изживяване на потребителите“, добави той.

Ю каза още, че новите разработки в областта на изкуствения интелект изисква съвместни усилия на цялата верига за добавена стойност, като бъдат включени десетки милиони разработчици, нужен и и опитът и обратната връзка на стотици милиони потребители.

Тези иновативни усилия започват от новия флагмански чипсет на компанията Kirin 970, който е първата мобилна AI изчислителна платформа на Huawei, която разполага с невронен процесор - Neural Processing Unit (NPU).

Според Ю, чипът Kirin 970 е първият от серия нови подобрения, „които ще осигурят мощни AI функционалности на нашите устройства и да ги пуснем преди конкуренцията.“

Чипът Kirin 970 е позициониран като отворена платформа за мобилен изкуствен интелект, като Huawei отваря чипсета за разработчици и партньори, които могат да открия нови и иновативни начини за използване на неговите изчислителни възможности.

Очакваме да видим дебюта на новия чипсет в бъдещия смартфон Mate 10 на Huawei, който трябва да излезе до края на тази година.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X