Телеком Услуги

Nokia и Zeiss отново ще правят заедно камери за смартфони

Computer World

Освен с надеждност и находчив дизайн, телефоните на Nokia бяха известни и със своите впечатляващи камери на моделите от серията N и Lumia. Компанията сега ще се опита да си върне тази слава, като обедини усилия със стария си партньор в това, производителят на лещи Zeiss.

Германската оптична копания не работи с Nokia по първата група бюджетни и среден клас телефони, пуснати от новия ѝ собственик - HMD Global. Но според информация в различни медии, Nokia работи върху флагмански модел, който ще бъде представен много скоро, и би било чудесно да видим първокласни компоненти в камерата му. А след като производителят избра да ползва Android, феновете на марката няма да се налага да работят с Windows Phone, който не оставя особени впечатления, отбелязва The Next Web.

Ръководещият маркетинг екипа на HMD, Пека Рантала, не разкри в разговор със CNET какво точно можем да очакваме, но определи идеята за двойна камера като „много интересна“. „Това ще даде нови възможности за играч като нас, да опознае нови преживявания“, допълва той.

Nokia в миналото вече е работила с Zeiss за създаването на технология за изображение „без загуба на качество“, наречена PureView, а също и върху 41-мегапикселова камера. Да се надяваме, че двете компании ще успеят да създадат нещо ново в тази сфера, както неведнъж са показвали, че могат.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X