Телеком Услуги

HTC U11 – смартфон, управляван чрез стискане на корпуса

Владимир Владков

Нов начин за взаимодействие с телефона – чрез стискане, е една от най-отличителните черти на новия флагмана на HTC – U11. Наречена HTC Edge Sense, функцията създава „усещане за близост и свързаност като при докосване и прегръдка“, обясняват от тайванския производител. Но иновациите в новия смартфон не се изчерпват само с това.

Освен отличен дизайн с 3D обтекаема повърхност, телефонът разполага с няколко софтуерни помощници, използващи технологии за изкуствен интелект HTC Sense Companion, Google Assistant и Amazon Alexa. В Китай HTC U11 ще се предлага и с Duer AI Assistant, интелигентният помощник на Baidu DuerOS.

Подобренията включват нови висококачествени камери, а новите слушали HTC Usonic се адаптират към слуха на дадения потребител и включват функция за потискане на шума (Active Noise Cancellation).

HTC U11 разполага с 5,5-инчов 3D стъклен екран Quad HD, който осигурява четимост на текста дори при пряка слънчева светлина, твърдят от компанията. Телефонът разчита на новата мобилна платформа Qualcomm Snapdragon 835, която предоставя на потребители от целия свят 8-ядрен процесор с много добри графични и изчислителни възможности и изключителен живот на батерията. Чипът разполага и с интегриран LTE модем Snapdragon X16, който на теория позволява свързване с мобилна мрежа с гигагабитова скорост, разбира се, при наличие на съответния клас мобилна мрежа.

Новият флагман на HTC е прахо, влаго- и водоустойчив ( рейтинг IP67 ), т.е. издържа при потапяне до 1 метър в сладководни басейни до 30 минути, но в лабораторни условия.

Какво представлява HTC Edge:

Чрез стискане потребителят може да задейства интуитивно редица функционалности в телефона си като правене на снимки, отварянето на Facebook и стартирането на любимо приложение. Стискането на корпуса задейства камерата и не се налага да се търси специален бутон. Тази функция може да се използва и за преобразуване на гласови съобщения в текст и изпращането им в движение.


HTC U11 – смартфон, управляван чрез стискане на корпуса

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Функцията HTC Edge Sense може да се настрои към различни режими (например кратко стискане или стискане и задържане), осигуряващи стартиране на желани от потребителя приложения като е-поща, любима игра или друга програма. „Тъй като Edge Sense се базира на натиска, упражняван върху страничния панел на телефона, той може да се активира при всяка ситуация – дори да сте с ръкавици или при снеговалеж. Това са действия, които са силно затрудени при ползване на капацитивни бутони“, обясняват от HTC.

В България - от юни

HTC U11 ще бъде пуснат в продажба през май в следните цветове: Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black, Ice White и Solar Red. В България телефонът трябва да се появи в началото на юни 2017 г. Цена все още не е обявена.


HTC U11 – смартфон, управляван чрез стискане на корпуса

© Владимир Владков, Computerworld.bg

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X