Телеком Услуги

Vivacom и HTC представиха серията U - смартфоните с изкуствен интелект

Владимир Владков

Владимир Владков

Новата серия смартфони с вграден изкуствен интелект на HTC – HTC U Ultra и HTC U Play, ще се появят от понеделник, 13 март, в магазините на Vivacom, обяви мобилният оператор на специално събитие, организирано съвместно с българското представителство на тайванския производител.

 

Възможностите на виртуалния асистент HTC Sense Companion, който използва информация от различни източници и се учи от навиците на потребителите, бяха демонстрирани от актьора Калин Врачански.

„Допълнителният 2-инчов дисплей, разположен над основния, дава лесен достъп до информация от активните приложения, най-често използваните контакти, както и до час и дата, без да се нарушава сърфирането в интернет“, обясни Николай Нанков, регионален мениджър на HTC за България и Македония.

„Докато ползвате смартфона HTC U, той запомня предпочитанията ви, участвайки активно в ежедневието ви, каза Врачански. - Виртуалният асистент ще ви напомни да си вземе топли дрехи, ако „разбере“ от метеорологичното приложение, че времето навън е студено, или ще се погрижи за батерията, ако ви предстои дълъг път със самолет“, допълни актьорът.


Vivacom и HTC представиха серията U - смартфоните с изкуствен интелект

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Той демонстрирам и широкоъгълната предна камера на HTC U Ultra и HTC U Play имат предна камера, която превключва между два режима - заснемане с висока резолюция (16MPx) или 4Mpx ултрапиксел режим, по-подходящ за снимки при слаба осветеност.

Флагманът HTC U Ultra разчита на процесора Snapdragon 821 и има 4GB оперативна памет и 64 GB вградена памет за съхранение.

Компактният модел HTC U Play ще се предлага ексклузивно в търговската мрежа на Vivacom, заяви Стефан Хинков, старши мениджър „Продукти и услуги“ в оператора. Смартфонът е с 8-ядрен процесор и чипсет MediaTek Helio P10. Оперативната му памет е 3GB, а вградената за съхранение - 32GB. Батерията на смартфона е с капацитет от 2500 mAh. Моделът разполага със скенер за пръстови отпечатъци и двоен слот за Nano SIM карти. Работи с операционна система е Android 6.0 Marshmallow.

HTC U Play ще се продава за 33,9 лева на месец в комбинация с тарифен план Smart XL, а със същия план месечната вноска за HTC U Ultra ще е 47,90 лева, добави Хинков.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X