Телеком Услуги

МWC 2017: Смартфони на Meizu ще се зареждат за 20 минути

Computer World

Китайският производител на смартфони Meizu обяви, че е разработил технология, позволяваща зареждане на батерия за мобилно устройство за 20 мин. Тя се казва Super mCharge и беше демонстрирана по време на Световния мобилен конгрес (MWC 2017) в Барселона, Испания.

Според компанията Super mCharge е по-бърза Quick Charge 4.0, която наскоро бе представена от Qualcomm. Според официалната информация тя е предвидена да зарежда „средностатистически смартфон от 0 до 50% за 15 мин. или по-малко“. Междувременно повечето устройства, показани на изложението, са оборудвани със системата Quick Charge 3.0, позволяваща пълно зареждане за малко под един час.

По време на демонстрацията на Meizu зареждането ставаше през USB-C, а смартфонът бе оборудван с батерия с капацитет 3000 mAh. Това съответства на показателите на по-новото поколение устройства. Според представители на компанията тайната на технологията е в специалния кабел, който струва три пъти повече от стандартните си USB-C събратя и осигурява 98% ефективност.

В Meizu планират да внедрят Super mCharge в собсвената си продукция, а занапред – да предложат технологията и на други производители.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X