Телеком Услуги

Новият камерафон P10 на Huawei пристига във всички цветове на дъгата

Владимир Владков

Преди 4 г. Huawei обучаваше посетители и репортери на своя щанд на Световния мобилен конгрес точно как се произнася името й. Днес Huawei е третият най-голям производител на смартфони в света след Apple и Samsung. На специално събитие в неделя преди откриването на изложението Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group, представи официално смартфоните P10 и P10 Plus, разполагащи с двойна задна камера с обектив Leica и по-дълъг живот на батерията. 

В допълнение производителят представи и своето второ поколение смарт часовници, Huawei Watch 2 и вариантът с Porsche Design. Новите умни 4G устройства комбинират иновативна технология с автентична изработка и стилен лек дизайн.


Новият камерафон P10 на Huawei пристига във всички цветове на дъгата

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Смартфонът P10 е с 5,1-инчов дисплей, докато по-големият му събрат P10 Plus има 5,5-инчов екран, покрити с Corning Gorilla 5. Устройството работи с операционна система Android 7.0 и новият процесор на Huawei Kirin 960 , който има 4 ядра ARM Cortex A73 на 2,4GHz и още 4 ядра ARM Cortex A53 на 1,8GHz. Оперативната RAM памет е 4GB, а вариантите за вградена памет за съхранение са 32, 64 или 128GB.


Новият камерафон P10 на Huawei пристига във всички цветове на дъгата

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Двете задни камери Leica 2.0 разполагат с 12- и 20-мегапикселови сензори с хибридно приближаване, а предните камери разчитат на 8-мегапикселов сензор, отново разработен съвместно с немската компания. Вградената прецизна 3D технология за разпознаване на лица подобрява портретните снимки. Тази технология използва 190 детайлни пресечни точки за идентификация, за по-бързо и по-точно разпознаване на чертите. Лицевото разпознаване е основата на Huawei за динамичното осветяване и подобрение на портрети. „След мащабно изследване е създаден алгоритъм на изображенията, за да се прилагат подобни на студийните осветления и разкрасяващи ефекти“, обясняват от компанията.

 


Новият камерафон P10 на Huawei пристига във всички цветове на дъгата

© Владимир Владков, Computerworld.bg

 

P10 има голяма вградена батерия с капацитет 3200 mAh, а при P10 Plus батерията е 3750 mAh, зареждани през порт USB-C. Технологията за зареждане Huawei SuperCharge осигурява 5-степенен защитен механизъм, който променя напрежението в реално време, следейки непрекъснато и температурата, за да бъде зареждането не само бързо, но и безопасно. Антенната система за мобилните мрежи е 4x4 MIMO, а за WiFi свързаността е 2x2 MIMO.

Новият потребителски интерфейс EMUI 5.1 предлага важни подобрения на потребителите, както и оптимизация на поверителността. Алгоритъм за машинно учене следи поведението на потребителите и предвижда използването на приложенията, за да разпределя ресурсите на устройството по интелигентен начин и да ограничава онези, които не се ползват активно. В основата на този алгоритъм е Huaiwei Ultra Memory. Тя използва данните от поведението на потребителите, за да предположи използването на приложенията и управлението на RAM паметта. EMUI 5.1 осигурява незабавна реакция на устройството с по-бърз драйвер за сензорен контрол, прогнозно сензорно проследяване и паралелно графично рендиране.

Двата нови модела P10 и P10 Plus са налични в широка гама цветове, резултат от партньорството с авторитетния институт по цветове - Pantone Color Institute. Използваната иновативна технология за изрязване с диамант ще бъде в наличност в моделите с Dazzling Blue (Заслепяващо син) и Dazzling Gold (златист) цвят. Устройствата в цвят Greenery („Зеленина“), Rose Gold (розово златист), Mystic Silver (мистично сребрист), Graphite Black (черен графит) и Prestige Gold (престижно златист) ще бъдат с фин мат, а Ceramic White (керамично бяло) с гланц.

Събитието на Huawei за пресата бе доста посетено, стотици репортери едва влязоха в голяма зала. Интересът показва, че Huawei бързо набира глобална популярност, макар че все още трудно пробива на щатския пазар.

Новите телефони ще бъдат пуснати през март в 30 страни, включително Китай, Великобритания и Мексико. Цените за Европа започват от 650 евро за P10 с 64 GB памет за съхранение, което го прави много по-достъпен от флагманите на Samsung и Apple.

В България и двата нови модела ще са налични от 1 април 2017г. в магазините на всички мобилни оператори и големите търговски вериги за техника.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X