Телеком Услуги

Sony изненада с иновация при смартфоните: 960 fps суперзабавен каданс

Владимир Владков

Владимир Владков

Въпреки че почти всичко, свързано със смартфоните, вече трудно може да се подобри, Sony Mobile успя да изненада посетителите на Световния мобилен конгрес. Компанията показа нов флагмански смартфон от серията X - Xperia XZ Premium. Освен 4К HDR дисплей с диагонал 5,5 инча, телефонът разполага с новата камера на компанията Motion Eye. Разработената от Sony система предлага видеозаснемане и възпроизвеждане на суперзабавен каданс - 960 кадъра в секунда. Това е първият смартфон, който разполага със сензор Exmor RS с вградена памет и технологии, които осигуряват 5 пъти по-бързо сканиране на изображенията и пренос на данни. Тези техологии са характерни за високия клас компактни фотоапарати, обясняват от Sony.


Sony изненада с иновация при смартфоните: 960 fps суперзабавен каданс

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Освен това т.нар. „прогнозно заснемане“ автоматично започва да буферира изображения, когато засече движение, дори преди да бъде натиснат бутона. Така потребителят да открие някой „изпуснат“ миг, избирайки от 4 кадъра, заснети секунда преди да бъде натиснат бутонът. Новият 19-мегапикселов сензор с висока резолюция разполага с 19% по-големи пиксели, улавяйки повече светлина и осигурявайки изключителна детайлност и контрастни изображения дори при ниска осветеност или контражур.


Sony изненада с иновация при смартфоните: 960 fps суперзабавен каданс

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Другите два представени в Барселона смартфона са от „супер среден клас“ - Xperia XA1 и XA1 Ultra. Първият е с 5-инчов дисплей, а вторият - XA1 Ultra – с огромен 6-инчов екран, което го причислява към класа на фаблетите. И двата модела разполагат с 23MPx сензори и възможности за заснемане при ниска осветеност, а 16Mpx предна камера на XA1 Ultra ще бъде оценена от любителите на селфитата.

Xperia XA1 и Xperia XA1 Ultra ще излязат на пазара от пролетта на 2017 с ОС Android Nougat и в няколко цвята - бяло, черно, розово и златно.

Интерактивен проектор Xperia Touch

превръща всяка равна повърхност в 23-инчов HD сензорен екран, с възможност за хоризонтална или вертикална късофокусна проекция. Интерфейсът е бърз, плавен и отзивчив на физическо докосване благодарение на вградената технология SXRD на Sony. „Докосването е възможно посредством комбинацията от инфрачервена светлина и разпознаване в реално време чрез вградената камера, при скорост от 60 кадъра в секунда“, обясняват от Sony Mobile.


Sony изненада с иновация при смартфоните: 960 fps суперзабавен каданс

© Владимир Владков, Computerworld.bg

„Xperia Touch е един революционен интерфейс, свързващо звено, обединяваща платформа“, каза Хироки Тотоки, президент и главен изпълнителен директор на Sony Mobile Communications. Xperia Touch дава възможност на семейството и приятелите да се съберат около една маса, кухненски плот или равна стена, за да се насладят на игри, да гледат онлайн видео и да общуват с помощта на приложения за съобщения и социални мрежи.

Проекторът е е съвместим с PlayStation 4 Remote Play и работи с всяко приложение или игра, изтеглени от Google Play Store. Xperia Touch излиза на пазара в Европа през няколко търговски вериги и в Xperia Store Online за определени държави от пролетта на 2017 г. на препоръчителна цена на дребно 1499 евро.

Третият нов продукт на Sony

са иновативни слушалки Xperia Ear, базирани на аудио технологията „открити уши“. Концепцията Open-style е разработена в рамките на програмата Future Lab на Sony – инкубатор, който дава възможност на потребителите да тестват и оформят прототипи, създавани от развойното звено на Sony.


Sony изненада с иновация при смартфоните: 960 fps суперзабавен каданс

© Владимир Владков, Computerworld.bg

С тези слушалки потребителите могат да слушат музика и да получават известия, като едновременно с това чуват какво се случва около тях. Два изключително мощни пространствени акустични проводника в Xperia Ear и говорителят работят заедно, за да предават звуците директно в ушния канал.

Sony Mobile обеща скоро още иновации, включително новата услуга за гласови разговори Anytime Talk. С нея потребителите могат мигновено да започнат групов разговор в реално време, без да се налага да търсят из контактите си или да набират, а само с натискането на един бутон или с движение на главата. Бета версията на услугата ще бъде пусната за първото поколение Xperia Ear през идните месеци.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X