Телеком Услуги

Юбилеен iPhone X ще струва над $1000?

Computer World

Следващият модел iPhone, който ще излезе в десетата годишнина от пускането на първото устройство от серията, ще струва от 1000 долара нагоре, съобщава онлайн изданието Fast Company, позовавайки се на собствен източник в Apple. Информацията може и да истина – в момента 256-гигабайтовата версия на iPhone 7 Plus струва 969 долара, а задаващият се модел ще предлага нови функции.

Сред очакваните нововъведения може да e OLED екран, заемащ целия преден панел на устройството. Цената на такъв панел е двойно по-висока спрямо традиционната LCD матрица. Също така с голяма доза увереност може да се предположи, че следващият iPhone ще предлага повече памет и по-дълъг живот на батерията.

Налице е спор как ще се казва новият 5,8-инчов смартфон. Установената в момента традиция той би трябвало да бъде кръстен iPhone 7s, но според някои той ще бъде кръстен iPhone 8. От Fast Company пък твърдят, че в компанията се обсъжда запомнящо се име по случай юбилея – iPhone X.

Всъщност Apple най-вероятно ще представи повече от едно устройство. Нищо чудно „стандартният“ нов 4,7-инчов модел да бъде получи името iPhone 7s, 5,5-инчовият – iPhone 7s Plus. Според очакванията тези модели ще бъдат оборудвани със стандартни LCD дисплеи. В медийното пространство вече се завъртяха инфромации, че китайски компании са предлагали услугите си за доставка на OLED панели. Според експерти обаче търсеното от Apple качество може да бъде посрещнато само от Samsung.

Също така се тиражира и информация, че камерите на 5,8 и 4,7-инчовите устройства ще бъдат с двойни лещи. Що се отнася до iPhone 8 (iPhone X), неговият заден панел може да е стъклен.

По данни на източника на Fast Company, Apple работи върху премахване на физическия бутон Home, като се очаква той да бъде пренесен под повърхността на дисплея. Бутоните за регулиране на силата на звука може също да останат в миналото и да бъдат заменени от сензорни панели.

Не на последно място, според Fast Company, Apple планира да се сътрудничи с Lumpentum – един от водещите производители на лазерно оборудване. Очаква се в резултат iPhone да получи 3D възможности.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X