Телеком Услуги

Samsung отложи пускането на Galaxy S8, обеща иновативен Note 8

Владимир Владков

След приключване на разследването за самозапалването на Galaxy Note7 и публикуването на докладите от него, Samsung може да насочи изцяло вниманието си към пускането на най-очакваните телефони тази година – новият флагман Galaxy S8. Но засега се очертава чакането да продължи поне до април.

В интервю за Reuters след обявяването на резултатите от тестовете на батериите в Note7, шефът на мобилния бизнес на Samsung Д.Дж. Кох каза, че Galaxy S8 няма да бъде представен на най-популярното мобилно изложение – Световния мобилен конгрес в Барселона. Компанията ще се нуждае от повече време за производството на новия модел, тъй като са въведени по-интензивни тестове, които да гарантират, че батериите функционират нормално.

Кох не каза кога може да се очаква дебюта на S8, но в различни публикации се коментира, че това може да стане в края на март или началото на април, вероятно на събитие в Ню Йорк. След като Samsung бе принудена да изтегли от магазините Note7 през октомври и да започне масово изземване, тя установи, че вината за инцидентите е на батериите. Затова тя въведе 8-точкова проверка за безопасност на батериите.

Samsung разкри още, че разработва и фаблета Note8. В друго интервю Кох каза за Cnet, че компанията не се отказала от марката Note и дори ще се „върне с още по-добър, безопасен и много иновативен Note 8“. Той каза още, че „има редица лоялни потребители на Note”, но въпреки това Samsung ще трябва да поработи здраво, за да възстанови доверието в марката. Samsung каза още, че 96% от активираните 3 млн. устройства Note 7 вече са върнати.

Отложеният дебют на Samsung S8 може да разочарова феновете, нетърпеливи да видят новата версия, но е добре да се чуе, че Samsung този път не бърза с новия телефон. Някои публикации разкриха, че част от проблемите с батериите в Note7 се дължат и на агресивния производствен график на компанията (преди и след официалното представяне). Така че Samsung със сигурност ще се погрижи за телефоните по-внимателно. Предстои да разберем, дали Samsung ще успее да си върне скептичните потребители, но е приятно да се види, че компанията не изоставя своята успешна история с фаблетите и не използва маркетингови димни завеси, за да скри допуснатите грешки.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X