Телеком Услуги

SES сключи нов договор с М7 Group за Чехия и Словакия

Владимир Владков

Сателитният оператор SES е подписал договор със сателитния ТВ доставчик М7 Груп за допълнителен капацитет и удължаване на съществуващото споразумение за капацитет на сателита 3B на SES Astra на орбитална позиция 23,5 Изток, съобщиха от люксембургската компания.

Чрез новото споразумение М7 Груп да продължи да поддържа HD каналите на Чешката обществена телевизия, както и новите HD канали на DTH платформата на Skylink, както и тези на M7 за Чехия и Словакия. Подновеното споразумение пък ще даде възможност на М7 да продължи преноса на широка гама от HD канали през телевизионна платформа Skylink, която доставя ТВ съдържание до повече от 2 милиона домакинства, добавят от SES.

“M7 Груп държи водещи позиции в разпространението на HD за Чехия и Словакия. Ние много се радваме, че имаме възможността до подпомогнем този успех като доставяме надеждни сателитни услуги“, добави Фердинанд Кайзер, главен търговски директор на SES.

Флотилията на SES включва сателитите Astra, които осигуряват най-голямо покритие за сателитна телевизия в Европа. Преди седмица SES представи свое проучване на зрителската аудитория в България, показващо, че българските домакинства прекарват над 2 часа пред телевизора всеки ден и са силно заинтересувани от канали с HD качество.

M7 Group SA, чиято централа също е в Люксембург, е един от големите оператори на сателити и IP TV платформи. М7 Group използва различните брандове в различни страни: CanalDigitaal и Online.nl в Холандия, TV Vlaanderen във Фландрия и teleSAT във френско говореща Белгия, AustriaSat/HD Austria в Австрия, Skylink за Чехия и Словакия и М7 Deutschland в Германия. Общо M7 Grpoup SA доставя на повече от 3 милиона зрители стотици сателитни и IP радио- и телевизионни услуги в цифрово и HD качество.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X