Телеком Услуги

Още възпламенявания на Galaxy Note 7, оператори в САЩ спират замените

Computer World

Телекомуникационните оператори AT&T и T-Mobile обявиха, че прекратяват заменянето дефектната серия смартфони Samsung Galaxy Note 7. Решенията са взети след оплаквания, че в новите устройства все още не е отстранен проблемът с батерията, можещ да доведе до нейното прегряване и дори експлодиране.

От Samsung обявиха, че провеждат разследване и ще публикуват резултата от него възможно най-скоро. В понеделник бе съобщено, че корейската компанията временно е прекратила производството на модела.

AT&T и T-Mobile съобщават, че засега няма да предлагат нови Note 7 устройства, а ще предлага на клиентите си замяна с други смартфони по техен избор или ще възстановяват заплатените суми.

В средата на септември бе обявено, че до момента на територията на САЩ са продадени около 1 млн. устройства, които ще бъдат заменени. Според договорка на Samsung с Комисията за безопасност на потребителските продукти (Consumer Product Safety Commission, CPCS) компанията ще изтегли дефектните смартфони, предлагайки на клиентите връщане на парите или подмяна на продукта. В края на същия месец Samsung обяви, че 90 на сто от потребителите отново избират Note 7.

В момента се съобщава за 7 нови случая на запалили се смартфони, сред които възпламенено устройство на борда на самолет.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X