Телеком Услуги

iPhone 7 и 7 Plus излизат на 16 септември, нямат жак

Владимир Владков

Слуховете са верни: новото поколение iPhone - 7 и 7 Plus, заменя жака за слушалки за Lightning EarPods. Това означава един порт вместо два. Компанията е включила свързани с Lightning EarPods в пакета с iPhone 7 или 7 Plus. Apple дава и адаптер Lightning към 3,5 мм конектор, за да избегне проблемите със слушалки, които не поддържат Lightning. Предварителните поръчки за двата нови флагмана на Apple започват на 9 септември, а доставките са от 16 септември.

 

Защо липсва жак?

„Това отдавна е с нас. Става дума за кураж – кураж да продължиш напред, да направиш нещо ново, което по-добро за всички нас“, каза маркетинг вицепрезидентът на Apple Фил Шилер по време на представянето на iPhone 7.

Това ново нещо е безжичен стандарт, който прави дебют в други слушалки, наречени Apple AirPods (продават се отделно за $159). Чипът W1 в AirPod предлага моментално сдвояване, което премахва трудностите на лошата Bluetooth свързаност, а освен това слушалките предоставят постоянно добро възпроизвеждане, което започва веднага, щом си ги сложите в ушите. Можете да почукате два пъти върху тях, за да стартирате Siri.

Бъдещето на аудиото е AirPods, или поне Apple вярва в това.

 

И двата модела iPhone 7 са водоустойчиви на 1 метър под вода за до 30 минути, което им осигурява марка IP67. И двата са снабдени с новите стерео говорителя в горната и долната част на тънкия корпус

И двата модела iPhone имат 12-мегапикселови камери с оптична стабилизация.

Особеното на iPhone 7 е драстично подобрената камера. И в 4,7-инчовия iPhone 7, и в 5,5-инчовия 7 Plus има по-широка апертура f/1.8 за улавяне на повече светлина, 6-елементен обектив, високоскоростни 12-мегапикселови сензори, четворна светкавица LED True Tone, нов сензор за компенсиране на отблясъци и оптична стабилизация. 7 Plus, както се твърдеше, има две камери, и двете са 12-мегапикселови, с два обектива. Единият е широкоъгълен, а другият е 56-милиметров телеобектив. И двете камери разполагат с оптично приближение.

Новите телефони разчитат на чипа A10 Fusion с 4-ядрен процесор: двете високопроизводителни ядра са с 40% по-бързи от чипа A9, използван в 6s и 6s Plus, а другите две ядра са по-ефективни и работят само с 20% от енергията, нужна на другите две ядра.

 

IPhone 7 ще се появи в блестящо черно и матирано черно, a цветните версии са сребристо, златисто и розово-златно. Механичният бутон Home изчезва и се появява бутонът Force Touch с функция Taptic, така че да усещате вибрациите, когато го натиснете. Функцията Taptic е отворена за външни разработчици, които могат да ползват съответния API интерфейс.


iPhone 7 и 7 Plus излизат на 16 септември, нямат жак

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Водоустойчивостта на iPhone 7 и допълнителната камера със сигурност ще са запазена марка за телефона, но премахването на жака за слушалките е най-противоречивия ход на Apple след прехода от 30-пинов конектор към Lightning през 2012 г. Apple продаваше отделно адаптери за $29, но този път компанията е включила адаптера в кутията с другите приспособления.

Ако все пак сте недоволен от липсата на жака, Apple обещава още повече живот на батерията – iPhone 7 и 7 Plus имат най-дълготрайните батерии спрямо всеки друг iPhone. Шилер каза, че по-малкият модел издържа два часа повече от iPhone 6s, а 7 Plus обещава средно час повече живот от този на 6s Plus.

Цената на iPhone 7 започва от $649, същата като на 16GB iPhone 6s, но за 32GB базов модел. Точно така, Apple изостави 16GB модели (освен при iPhone SE). Моделът 7 Plus ще струва $769 с 32GB, има и варианти със 128GB и 256GB.

Macworld

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X