Телеком Услуги

Новият телефон на ZTE е малкото братче на флагмана

Владимир Владков

ZTE изненада мнозина, обявявайки ново устройство на изложението IFA в Берлин, тъй като компанията съвсем наскоро представи своя флагмански телефон Axon 7. Но Axon 7 Mini на практика е различна версия на Axon 7.

Освен по-малкия 5,2-инчов екран Axon 7 Mini изглежда почти идентичен на 5,5-инчовия Axon 7. И двата са снабдени с два предни говорителя, които поддържат Hi-Fi възпроизвеждане и има сензор за пръстови отпечатъци на задния капак, точно под камерата.

Сензорът всъщност е доста находчив, тъй като дава възможност на потребителите да отключат телефона, докато го държат съвсем естествено в ръка си. Зареждането на батерията става лесно през новия конектор Type C.

Axon 7 Mini и Axon 7 имат един и същи излят от алуминий корпус и активен AMOLED дисплей. И двата телефона ползват операционната систмеа Android Marshmallow и имат слот за две SIM карти, в който потребителите могат да поставят и допълнителна карта памет до 128 GB, като стандартната вградена памет за Mini е 32GB, а в Axon 7 - 64GB.

Разбира се, има и още няколко разлики. 16-мегапикселовата камера на Axon 7 Mini не предоставя толкова детайли колкото 20-MPx на Axon 7, но и двата телефона имат еднакви предни камери по 8 Mpx. Axon 7 Mini обаче разчита на процесора на Qualcomm Snapdragon 617, докато Axon 7 е оборудван с един от най-новите чипове на американския производител - Snapdragon 820.

Най-голямата разлика е цената. С цена $299 Axon 7 Mini е с около $100 по-евтин от големия флагман. Това го поставя сред средния клас телефони, докато Axon 7 трябва да се конкурира с флагманите на Samsung и Apple.

Потребителите в Европа и Китай ще могат да си купят Axon 7 Mini от края на септември. Телефонът е съвместим с 4G LTE услугите на всички европейски оператори.

IDG News Service

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X