Телеком Услуги

Lenovo: Гъвкави смартфони след 5 г.

Computer World

Масовото разпространение на гъвкави смартфони може да започне след 5 г., това обяви в ефира на американския телевизионен канал CNBC един от ръководителите на мобилното подразделение не Lenovo – Аймар де Ленкесай.

По негови думи компанията ще проучи много възможности за използва на гъвкави дисплеи. Разбира се точното предсказване на срокове на поява на такива смартфони е невъзможно. „Мисля, че първият подобен продукт ще постъпи в продажба след 5 г. – сподели Аймар де Ленкесай. – В близките две години това надали ще се случи, имайки предвид че технологията все още е нова и скъпа. Нашата задача е не просто да пуснем на пазара гъвкав смартфони, но и да накараме потребителя да похарчи за него средства.“

Преди време Bloomberg обяви, че Samsung възнамерява да започне да продава гъвкави смартфони през 2017 г. По-късно Lenovo пък представи пред широка публика цяла гама устройства – не само смартфони, но и таблети. Показаните прототипи са изградени от твърди сегменти, които се завъртат един спрямо друг. Показаният смартфон може да се огъва и да се носи на ръката като гривна. Таблетът пък се прегъва на две, като в сгънато състояние може удобно да се използва като телефон.

По данни на анализатори ръстът в продажните на смартфони постепенно се забавя поради по-редките замени на устройствата от страна на потребителите. Причина за това са достатъчно добрите технически показатели на масовите устройства, които са достатъчни за изпълнение на базови функции като използване на електронна поща, сърфиране в интернет, комуникации през социалните мрежи и т.н. Като друга причина се посочва липсата на сериозни иновации в сферата през последните години.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X